Gündem Baraj Doluluk Oranları 2024: İstanbul, Ankara ve İzmir Son Baraj Doluluk Oranları

Baraj Doluluk Oranları 2024: İstanbul, Ankara ve İzmir Son Baraj Doluluk Oranları

01.01.2024 - 17:15 | Son Güncellenme:

Baraj doluluk oranları yağış ve kullanım miktarına göre değişiklik gösterir. İnsanın temel yaşam kaynağı olan su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları bu yüzden büyük önem arz ediyor. Son yıllarda azalan yağışlarla birlikte baraj doluluk oranları da düşüşe geçti. İstanbul barajlarının doluluk oranı İSKİ, Ankara’nın ASKİ, İzmir’in ise İZSU tarafından sağlanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir barajlarında son durumu merak ediyorsanız “Baraj doluluk oranları 2024” içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

Baraj Doluluk Oranları 2024: İstanbul, Ankara ve İzmir Son Baraj Doluluk Oranları

Hiç şüphesiz insanın temel ihtiyaçlarından bir tanesi de sudur. Bu yüzden baraj doluluk oranları büyük öneme sahip. Son 10 yılda azalan yağışlarla ve artan nüfus ile birlikte baraj doluluk oranlarında su seviyesi önemli ölçüde azaldı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin baraj doluluk oranları kullanım ve yağış miktarına göre değişiyor.

Haberin Devamı

İstanbul Barajlarının Doluluk Oranları 2024

İstanbul barajlarının doluluk oranlarına ait son durum İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından paylaşılıyor.

GÜNCEL İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Ankara Barajlarının Doluluk Oranı 2024

Ankara barajlarını doluluk oranlarına ait veriler Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından sağlanıyor.

Bir barajın maksimum ve minimum işletme seviyeleri arasındaki hacimin yüzdesidir. Aktif doluluk hesaplaması şu şekildedir:

Formül: Aktif Doluluk= [ ( İlgili Tarihteki Seviyeye Karşılık Gelen Hacim - Minimum Hacim)/ ( Maksimum Hacim - Minimum Hacim)] x 100 = Yüzdelik oranı verir

GÜNCEL ANKARA BARAJ DOLULUK ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

İzmir Barajlarının Doluluk Oranı 2024

Haberin Devamı

İzmir barajlarına ait veriler İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından sağlanır.

GÜNCEL İZMİR BARAJ DOLULUK ORANLARI İÇİN TIKLAYIN