Gündem Bayrampaşa'da yangında can pazarı! 1 kişi ağır yaralandı

Bayrampaşa'da yangında can pazarı! 1 kişi ağır yaralandı

23.03.2024 - 13:18 | Son Güncellenme:

Bayrampaşa’da 5 katlı binanın bodrum katında çıkan yangında Cemal A. içeride mahsur kaldı. Mahalleli Cemal A.'yı kurtarmak için seferber oldu. Camlar kırıldı ancak pencere korkulukları sökülemedi. İtfaiye ekiplerinin güçlükle ulaştığı Cemal A. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Bayrampaşada yangında can pazarı 1 kişi ağır yaralandı

Olay, saat 09.30 sıralarında İsmet Paşa Mahallesi'nde bulunan bir binada meydana geldi. 5 katlı binanın bodrum katında yangın çıktı. İddiaya göre, 59 yaşındaki Cemal A.'nın tek başına yaşadığı bodrum katında patlama sesi duyan çevre sakinleri dışarıya çıktı. Bodrum katından duman çıktığını görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Çevredekiler, itfaiye gelene kadar bodrum kattaki dairenin camlarını kırarak içerideki kişiyi kurtarmaya çalıştı. Uzun süre uğraşan mahalle sakinleri pencere korkulukları nedeniyle Cemal A.'yı dışarıya çıkaramadı. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binada mahsur kalanları tahliye etti. Ancak ekipler, bodrum katta mahsur kalan adamı çıkarmak için uzun süre uğraştı. Güçlükle itfaiye tarafından dışarı çıkarılan Cemal A.'ya sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ağır yaralanan Cemal A. daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Mahalle sakini Aydın Uzun, "Binanın alt katında dumanların olduğunu üst kat komşusu bize haber verdi. Müdahale etmeye çalıştık, camları kırmaya çalıştık ama hiçbir şey yapamadık. Üst kattaki komşuları itfaiye vinçle kurtardı" dedi.