Gündem CHP'de yerel seçim aday adayları netleşmeye başladı

CHP'de yerel seçim aday adayları netleşmeye başladı

05.12.2023 - 22:20 | Son Güncellenme:

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde Beylikdüzü Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

CHPde yerel seçim aday adayları netleşmeye başladı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olmak için adaylık başvurusunda bulundu. CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'na gelen Çalık, aday adaylığı dosyasını CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş'a teslim etti. Başvurusu sırasında; Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beylikdüzü Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşları Çalık'ı yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

“HALKA HİZMETTE İSTANBUL'UN 39 İLÇESİYLE YARIŞ HALİNDEYİZ"

Partililere konuşma yapan Çalık, Beylikdüzü'nün Cumhuriyet'in şehircilik anlamındaki başarı öykülerinden biri olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyetin değerlerine, halka ve kendine güvenen yönetimlerin neler başarabileceğinin nüvesidir Beylikdüzü. Önce sosyal adalet dedik. Çünkü milletimiz her alanda adalet istiyor. Biz bu talebi duyduk ve tüm yerel yönetim aklımızın içine, Beylikdüzü aklına adaleti işledik. 'Bugüne nefes yarına umut' dedik. Sosyal adalet için çalıştık. Ailelerimizin huzurla yaşadığı örnek bir ilçe olduk. Çok çalıştık. Verimli çalıştık. Halk için çalıştık. Hak için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Yolumuz uzun, yapacak çok işimiz var ve az sandığımız zamanı uzatmalıyız. Göreceksiniz kalan 4 ayımızı bir yıl gibi yaşayacak ve yaşatacağız. 4 ayda Güzel Beylikdüzümüze yeni eserler katacağız. Halka hizmette İstanbul'un 39 ilçesiyle yarış halindeyiz ve çok net söyleyeyim ki en iyisi olmaya talibiz" dedi.

Haberin Devamı

CHPde yerel seçim aday adayları netleşmeye başladı

RIZA AKPOLAT DA AÇIKLADI

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Göreve geldikleri günden bugüne kadar vaat ettikleri projelerin yüzde 80’ini tamamladıklarını belirten Başkan Akpolat, bundan sonraki dönemde yüzde 20’lik kısmı da hallederek Beşiktaş’ın trafik ve otopark gibi kronik sorunlarını çözeceklerini söyledi.

KARTAL

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 2024 yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı binasında aday adaylığı başvurusunu yaptı. Başkan Yüksel’e çok sayıda Kartallı vatandaş eşlik etti.
Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday adaylık başvuruları bugün sona erdi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 2024 Yerel Seçimleri çerçevesinde aday adayı olmak için başvuruda bulundu. Yüksel, ikinci dönemde başkanlık görevini yapmak için CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat’a dosyasını teslim etti. Başkan Yüksel’e başvurusunda çok sayıda Kartallı vatandaş eşlik etti.

Haberin Devamı

CHPde yerel seçim aday adayları netleşmeye başladı

“Cumhuriyet Halk Partisi ailemi yanımda gördüm”

Başvuru sonrası konuşan Başkan Yüksel, "Bu 5 yıl içerisinde sığdırdığımız birçok anı birçok acı birçok güzellik de var. Belediye başkanlığını anlamaya çalışırken sürecin başında yaşadığımız bir pandemi var. Pandemi süreci içerisinde komşuluk hukukunu korumakla ilgili Kartal Belediyesi olarak bir seferberlik var. 2 yıl boyunca bütün komşularımızın komşuluk hukukunu korumak kaydıyla onlara yetişmeye gayret gösteren ve ardından yaşanılan depremlerle yaşanılan sel ve yangınlarla mücadele edip hizmet etme çabasını sürdürüp aynı zamanda yatırım ve hizmet etmek gibi ödevlerimiz oldu. Bu sürecin tamamında Cumhuriyet Halk Partisi ailemi yanımda gördüm. İyi ki varsınız iyi ki birlikteyiz. Aday adaylığı başvurusunun son günü ben de evraklarımı teslim ettim. Bu yolda yine aday adayı olan arkadaşlarım var. Bu aile büyük bir aile. Bu ailenin fertleri, iddia koyarlar. Bu iddiayı sürdürürler ve sonra hep birlikte el ele kol kola birlikte mücadelemizi sürdürmek için yine kucaklaşırız. Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum" diye konuştu.