Gündem Bin bir surat Tyra Banks!

Bin bir surat Tyra Banks!

13.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü ABD’li model, fotoğraf sanatçısı Udo Spreitzenbarth’ın sergisi için kılıktan kılığa girdi. Banks’in ‘dönüştüğü’ ünlüler arasında Cindy Crawford ve Kate Moss da var

Bin bir surat Tyra Banks


ABD’li model ve televizyon programı sunucusu Tyra Banks, geçmişten günümüze 14 ünlü modeli ve kendi küçüklüğünü canlandırarak poz verdi. Ünlü fotoğrafçı Udo Spreitzenbarth’ın ‘Tyra Banks Presents: 15’ (Tyra Banks Sunar: 15) sergisi için çektiği fotoğraflar ses getirdi.
Bu hafta başında ABD’nin New York kentinde bulunan Jack Stüdyoları’nda başlayan sergide Banks ünlü modellere benzerliğiyle şaşırttı. Banks, ‘dönüşümsel saç ve makyaj yapımıyla’ modellerin dönemlerinde verdikleri pozları tekrarlarken fotoğraflar siyah beyaz çekildi.

Kate Upton’dan Schiffer’a
Fotoğrafların içinde en çok dikkat çekenler ise Banks’ın kendisini ABD’li model Cindy Crawford ve İngiliz model Kate Moss’a benzeterek verdiği pozlar oldu. Ünlü modelin canlandırdığı diğer modeller Kate Upton, Brooke Shields, Claudia Schiffer, Twiggy, Karlie Kloss, Iman, Grace Jones, Cara Delevingne, Linda Evangelista, Lauren Hutton, Carmen Dell’Orefice ve Jerry Hall olurken sergide Banks’ın 15 yaşındaki halini canlandırdığı bir kare de yer aldı.

‘Taklit en içten iltifattır’
Spreitzenbarth kişisel internet sitesinde yaptığı açıklamalarda projenin amacını, “Sembol olmuş modellerin güçlü doğalarına dikkat çekmek ve aynı zamanda onlara taklitin en içten iltifat olduğunu hatırlatmak” sözleriyle özetledi.
Yapılan bir basın toplantısında ise fotoğraflar “Pikselli perdelerin olduğu çağda, bu fotoğraflarda dijital oynama bulunmuyor. Fotoğraflarda Tyra Banks ‘işlenmemiş ve dokunulmamış’ olarak tanımlandı.
Sergi, 9 Kasım’a kadar ziyaretçilere açık.

Haberin Devamı

Bin bir surat Tyra Banks

Banks, özel makyaj teknikleri uygulanarak başta Kate Moss olmak üzere çeşitli modellerin eski zamanda verdikleri pozları tekrarladı.