Gündem Bir gün saklayıp ikinci gün kaçırdı

Bir gün saklayıp ikinci gün kaçırdı

12.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da düzenlenen ve 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısının planlayıcısı PKK/YPG’li terörist Bilal Hassan’ı yurt dışına kaçıran Hazni Gölge, önceki gün Bulgaristan’da yakalanıp Türkiye’ye teslim edildi.

Bir gün saklayıp ikinci gün kaçırdı

FERİT ZENGİN İstanbul - 1980 Van doğumlu insan kaçakçısı Hazni Gölge’nin, 13 Kasım gece yarısı Edirne’de Ammar Jarkas’tan teslim aldığı terörist Bilal Hassan’ı bir gün sakladıktan sonra 15 Kasım’da kaçak yollarla Bulgaristan’a geçirdiği belirlendi.

Haberin Devamı

8 suç kaydı var

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltısı devam eden ve sorgusuna yarın başlanılacağı öğrenilen Gölge’nin, yapılan ilk inceleme ve araştırmalarda herhangi bir örgüt bağı belirlenemezken, Türkiye üzerinden Avrupa’ya insan kaçakçılığı yapan bir şebekenin mensubu olduğu tespit edildi. Aralarında cinayetin de yer aldığı 8 ayrı suç kaydının bulunduğu belirlenen Gölge’nin, işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 13 Kasım 2022 günü meydana gelen patlama ile ilgili yürütülen çalışmalarda, eylemi gerçekleştiren Ahlam Albashır isimli kadın terörist ile kendisine yardım ve yataklık eden 61 şüpheli yakalanmıştı. Şüphelilerden 26’sı tutuklanırken, 10’u adli makamlarca, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 22 şüpheli ise sınır dışı edilmişti. Firari terörist Bilal Hassan’ın ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.