Gündem ‘Bir saat’ dedi üç saat çıktı

‘Bir saat’ dedi üç saat çıktı

27.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı İmamoğlu’nun kar yağışının yoğun olduğu saatlerde İngiltere Büyükelçisi Chilcott’la yediği 3 saatlik yemeğin ardından yaptığı çelişkili açıklamalar tepki çekti.

‘Bir saat’ dedi üç saat çıktı

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının yoğun olduğu saatlerde İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yaklaşık üç saatlik yemek molasının tartışılmasına yönelik yapılan eleştirilerle ilgili, "Bir belediye başkanının 1-2 saat kadar başka bir yere gitmesi kadar doğal bir şey olamaz" dedi. İmamoğlu, kar felaketinin son durumu ile ilgili dün AKOM'da bilgilendirme toplantısı düzenledi. İmamoğlu, "Kar süreçlerinde mültecisiyle, konuklarıyla 20 milyonluk bir kentin sorunsuz bir süreç yaşamasını yani sıfır sorun yaşamasını beklemek hayalcilik olur. Mağdur ettiğimiz tüm vatandaşlarımızdan özür dileriz" dedi. İmamoğlu, karın etkili olduğu saatlerde Chilcott ile bir balıkçıda görüntülenmiş ve balıkçıda çekilen fotoğrafı sosyal medyada eleştirilere neden olmuştu. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, yemek programının yaklaşık 25 gün önceden organize edildiğini belirterek şunları söyledi: "Bu kadar yoğun bir gündemde çalışırken yemeğe gitme meselemin bu kadar gündeme taşınılmasını, taşıtılmasını ve bu süreçle ilgili manipülasyonu şaşkınlıkla takip ettiğimi ifade etmek isterim. O mekan da gizli bir mekan değil. Kamuya açık bir alan."

Haberin Devamı

İmamoğlu, "Bu 30 ay içerisinde tarihinde ilk defa bu kadar dış ilişkileri konusunda bu kadar ilgi gören bir İstanbul yönetimi var. Bir belediye başkanının 1-2 saat kadar başka bir yere gitmesi kadar doğal bir şey olamaz. Burada benim Genel Sekreterim var, yardımcılarım var. Daire başkanlarım var. Sahada on binlerce çalışanımız var. Biz ekibimize güveniyoruz" dedi.

Mobese görüntülerinin paylaşılmasını da eleştiren İmamoğlu, "Görüntülerin böylesi bir magazinsel ve kaotik bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının karşısında takipçi olacağım" diye konuştu.