Gündem Bitcoin almak isteyenlerin mutlaka bilmesi gerekenler

Bitcoin almak isteyenlerin mutlaka bilmesi gerekenler

29.04.2018 - 12:42 | Son Güncellenme:

Bitcoin son günlerde gündemi en çok meşgul eden yatırım araçları arasında yer alıyor. Kısa sürede dünyayı kasıp kavuran bitcoin yediden yetmişe birçok kişinin merak ettiği yatırım araçları arasında yer almaktadır. Peki, bitcoin nedir ve nasıl yatırım yapılır?

Bitcoin almak isteyenlerin mutlaka bilmesi gerekenler

Bitcoin nedir?

Haberin Devamı

Kısa sürede dünya genelinde birçok kişinin tercih ettiği bitcoin, ciddi kârlar getiren yatırım aracı olarak gündeme oturmayı başardı. Bitcoin, dijital para pirimi olarak tabir edilmekte ve günümüzde coin paraların kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Birçok uzmanın yapmış olduğu değerlendirmelere göre geleceğin alternatif para birimi olarak bitcoin gösterilse de yeni alternatiflerin zamanla dünya piyasasındaki yerini alması bekleniyor. Ancak kuşku yok ki yakın gelecekte coin paraların sanal para olarak hayatımızda yer alması bekleniyor. Bu aşamada ise yatırımcıların aklındaki en önemli soru: bitcoinin yatırım aracı olarak tercih edilmesi ne kadar doğrudur?

Bitcoin neye göre kazandırır?

Bitcoinin değerinin azalması ya da artması tamamen piyasadaki arz ve talebe göre değişkenlik göstermektedir. Talep arttıkça piyasanın doğası gereği bitcoin fiyatı da aynı şekilde artış gösteriyor. Aynı şekilde talep düştükçe fiyat da aynı oranda düşüş göstermektedir. Bitcoinin değeri artarsa da kâra geçmek için bitcioni satmanız yeterlidir. Bozma işlemini yapmak istediğinizde bu işlemleri alım işlemlerinde olduğu gibi kendi hesap bilgileriniz ile gerçekleştirebilir ve kendi bankanıza parayı gönderme imkânına sahip olursunuz.

Haberin Devamı

Bitcoin kullanmanın avantajları nelerdir?

Enflasyon riskinin düşük olması bitcoinlerin tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden biridir. Bitcoin için geçerli olmayan piyasa şartları ve kuralları ile herkes kazanabilir. Çünkü bitcoin sistemi, sonu olan bir sistem olup yatırımcısına kazanç elde etmesini sağlayan donanıma sahiptir. Teknik tasarım ve donanıma baktığımızda maksimum 21 milyon adet bitcoin üretmek mümkün olup bitcoinin enflasyon riskinin bu nedenle oldukça düşük olması en önemli avantajları arasında yer almasını sağlıyor. Piyasa değerinin tam olarak oturmaması nedeni ile yatırımcısının kazanma imkânını da aynı oranda artırmaktadır.