Gündem Bitlis'te eğitime kar engeli! Okullar tatil edildi

Bitlis'te eğitime kar engeli! Okullar tatil edildi

26.03.2024 - 09:14 | Son Güncellenme:

Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde etkili alan kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime bugün ara verildi.

Bitliste eğitime kar engeli Okullar tatil edildi

Kentte etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle kent merkezi ve Tatvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün bir günlüğüne tatil edildi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle, 26.03.2024 tarihinde Bitlis merkez ve bağlı köyler ile Tatvan ilçesi ve bağlı köylerdeki ilk, orta ve liseler, resmi ve özel eğitim kurumlarında (Özel eğitim kursları, rehabilitasyon merkezleri, halk eğitim kursları) eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

75 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis'te 2 gün aradan sonra yeniden başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Tek katlı yapıların ve park halindeki araçların kara gömüldüğü kentte, merkezdeki kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı.

Bitliste eğitime kar engeli Okullar tatil edildi

 Yüksek kesimlerde 1 metreyi aşan kar nedeniyle 75 köy yolu, ulaşıma kapandı. Bitlis Belediyesi karla mücadele ekipleri, cadde ve sokaklarda, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri ise köy yollarında kar temizleme çalışması yürütüyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdür Ümit Kurtkan, kapanan köy yolların açılması için 10 ayrı şantiyede 80 personel ve 60 iş makinesi ile çalışma yürüttüklerini söyledi. Öte yandan kent merkezinde kayganlaşan yollar nedeniyle araç kazaları oldu. Ekipler araçlar için çalışma başlatırken, yetkililer yoğun kar ve çığ tehlikesi uyarısı yaptı. Yetkililer, eğimin fazla olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.