Gündem ‘Bize tür diyor hayvan mıyız?’

‘Bize tür diyor hayvan mıyız?’

02.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Nevşehir’de partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışında kalabalığa seslendi.

‘Bize tür diyor hayvan mıyız’

HABER MERKEZİ - Akşener, “3 yıl boyunca esnaf gezdim. İnsanımızı, milletimizi dinledim. Emeklilerimizi dinledim ve gördüm ki o zaman 5 tane ayrı emekli maaşı var. 1500 liralık emekli maaşı var, 1900 liralık emekli maaşı var, 2 bin 200 liralık emekli maaşı var. Yani Bağ-Kur ve SSK’da pek çok farklı emekli maaşı var. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Nihayetinde önce 5 bin 500 liraya, şimdi de 7 bin 500 liraya çıkardılar. Yetmez, yetmez” dedi. Kurban Bayramı’nın yaklaştığını anımsatan Akşener, “Emekli kardeşlerim kurban kesebilecek misiniz? Kurbanda danaya girseniz 15 bin lira. Koyun ya da koç alsanız 12 bin 500-15 bin lira. Geçen sene 5 bin liraydı. Bir karar vereceksiniz. Onun gereğini yerine getirmek istiyorsanız o zaman iki oy vereceksiniz. Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Doğduğumuz yer, inançlarımız, ailelerimiz, yaşadığımız topraklar üzerinden birbirimize düşman edilen bir dil var. Ben bunu reddediyorum” diyen Akşener, şöyle devam etti: “Mesela Sayın Erdoğan Ankara mitinginde şöyle bir söz söyledi: Diyor ki, ‘Alevilere saygı duyarız. Yani biz her türe saygı duyarız.’ Bu nasıl bir saygısızlıktır? İnsanız biz insan. Sünni’siyle insan, Alevi’siyle insanız biz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bize tür diyor. Ne türü, bitki miyiz? Hayvan mıyız? Biz insanız. Allah’ın yarattığı kuluz. Bir başkası çıkıyor diyor ki eğer Millet İttifakı kazanırsa, yani Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilir, Akşener de başbakanlık olacak derecede bir oy alırsa ne olurmuş biliyor musunuz? Erkek erkeğe evlilik olurmuş. Daha ileri gidermiş. Erkeklerle hayvanlar evlenirmiş. Bu nasıl bir fantezi dünyasıdır? Bu nasıl bir şuur altıdır? Bütün psikiyatrları bu arkadaşları muayene etmeye davet ediyorum.”

Haberin Devamı

‘Her şeye göz yumuldu’

Siyasette çektiği sıkıntıları da dile getiren Akşener, “Benim abim akciğer kanseriydi. Ağır işkenceden geçmiş biriydi. Onun kardeşi Akşener’e, anneye, bir eşe, babaanneye, bir oğul sahibine sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde malum bir televizyon kanalında dendi ki ‘kocasını aldattı.’ Bu benim için ölümdü. Verdim mahkemeye 3 şerefsiz beraat etti. İsmail Kahraman denilen adam ‘Meral Kılıçdaroğlu’ dedi mahkemeye verdim, beraat etti. Evim basıldı beraat kararı verildi. Her şeye göz yumuldu” diye konuştu. Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı’na yönelik sözlerine de tepki gösteren Akşener, “PKK ile iş tutanın Allah belasını versin. Eğer PKK’nın P’sinin yanından geçmişsem Cenabıhak beni kahrı perişan eylesin” dedi.