Gündem ‘Bizim mottomuz yeniden İstanbul’

‘Bizim mottomuz yeniden İstanbul’

06.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’un bir zamanlar çöp, çukur ve çamur olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çöpten çukurdan, çamurdan İstanbul’umuzu kurtardık. Bizim mottomuz “Yeniden İstanbul”. Yeniden İstanbul’u inşa ve ihya etmeye mecburuz” dedi.

‘Bizim mottomuz yeniden İstanbul’

Gülden Çoktan / İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’na katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada küresel ekonomideki artan belirsizliğe rağmen ihracatta kırılan tarihi rekoru çok kıymetli gördüklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Yeni asgari ücretle, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk. Türkiye ekonomisi büyüdükçe ortaya çıkacak katma değerden işçisi, işvereni, emeklisi, memuru, çiftçisi, esnafıyla 85 milyonun tamamı istifade edecektir. İnşallah işçi işveren ve kamu olarak hep beraber omuz omuza verecek ülkemizi güçlendirme mücadelemizi mutlaka zafere ulaştıracağız. Türkiye ekonomisi büyüdükçe ortaya çıkacak katma değerden işçisi, işvereni, emeklisi, memuru, çiftçisi, esnafıyla 85 milyonun tamamı istifade edecektir. Türkiye’nin hem küresel riskleri başarıyla yönetecek hem de hedefleri doğrultusunda ilerleyecek kapasiteye sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah işçi işveren ve kamu olarak hep beraber omuz omuza verecek ülkemizi güçlendirme mücadelemizi mutlaka zafere ulaştıracağız.”

Haberin Devamı

‘Güvenimiz tam’

Ekonomi yönetiminin emanet edildiği kişilere gereken desteği vermeye devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: “Bugün de kendilerine ve politikalarına güvenimiz tamdır. Ekonomide alınan kararların tüm jeopolitik risklere ve belirsizliklere rağmen meyvelerini vermeye başladığını memnuniyetle görüyoruz. Son altı aylık dönemde uluslararası sermaye girişi hızlandı. Rezervlerimiz güçlendi. Ani kur hareketleri azaldı. Finansman koşulları iyileşti. Merkez bankamızın toplam rezervi tarihinin en yüksek seviyesine çıkarak toplamda 145.5 milyar doları buldu. Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdık. Orta vadeli programımızın en temel önceliği olan enflasyon meselesinin çözümü için yoğun gayret sarf ediyoruz. Enflasyondaki ivme kaybının etkileri, özellikle yılın ikinci yarısında daha net hissedilecektir. Önümüzdeki yılın bu bakımdan herkesi şaşırtan olumlu gelişmelere sahne olacağını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘Buna mecburuz’

İstanbul’un bir zamanlar çöp, çukur ve çamur olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ülkemizi nice yılların getirdiği ihmallerin, eksiklerin utancından kurtardık. Süratle çöpten çukurdan, çamurdan İstanbul’umuzu kurtardık. Onun için artık bizim mottomuz “Yeniden İstanbul”. Buna mecburuz. Yeniden İstanbul’u inşa ve ihya etmeye mecburuz. Onun için tabii çok çalışacağız” dedi.

‘Bizim mottomuz yeniden İstanbul’

‘Tekrar ayağa kaldıracağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen 6 bin 992 Polisin Göreve Başlaması ve 1573 Yeni Aracın Hizmete Alım Töreni’ne katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da görev yapan emniyet teşkilatı mensubu sayısının 56 bin 607’ye araç sayısının ise 8 bin 894’e yükseldiğini söyledi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde geri kalmışlığı, altyapı ve hizmet eksikliğini nasıl ortadan kaldırdıysak çöp, çamur, çukur, bu pisliklerden bu İstanbul’umuzu nasıl temizlediysek Allah’ın izniyle 31 Mart itibariyle yeniden adımları atacak. Ve İstanbullunun vereceği emaneti inşallah merkezi yönetimle beraber yeniden ayağa kaldıracağız. Terörü, tehdit olmaktan nasıl çıkardıysak, küresel ve bölgesel güçlerin önümüze çıkardığı engelleri nasıl aştıysak önce 2023 hedeflerimizde şimdi Türkiye yüzyılı vizyonumuzla milletimizin ufkunu nasıl genişletip derinleştirdiysek medeniyetimizin ve tarihimizin mirası değerlerimize savaş açanların heveslerini de Allah’ın izniyle kursaklarında bırakmakta kararlıyız. Bu tezgahı inancımıza ve kültürümüze aykırı olmanın yanında milli çıkarlarımıza da darbe vuracak şekilde yabancı düşmanlığı üzerine bina edenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Tabii biz bu oyunu bozarken en büyük desteği İstanbul’dan, İstanbul’da da sizlerden bekliyoruz.”

Haberin Devamı

‘Bizim mottomuz yeniden İstanbul’

Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin hem Ukrayna’da hem de Filistin topraklarında akan kanın durması ve kalıcı barışın sağlanması için yoğun gayret gösterdiğini belirtti. Erdoğan, Ukrayna’da barışın sağlanması için Türkiye’nin kolaylaştırıcı rolünü üstlenmeye ve barış görüşmelerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Erdoğan, tahıl koridorunun yeniden yapılandırılarak işler hale gelmesi için diplomatik temasları sürdürdüğünü söyledi ve Ukrayna’da bir an önce ateşkesin sağlanıp barış için kapı aralanması gerektiğini belirtti. Erdoğan, dün ayrıca Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye-Somali ilişkileri, terörle mücadele, küresel ve bölgesel meseleler ele alındı.