Gündem ‘Bu ülkeye baharı huzuru getireceğim’

‘Bu ülkeye baharı huzuru getireceğim’

01.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Büyük İzmir Mitingi’nde konuşan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, “Size Bay Kemal’in sözünü veriyorum, ne olursa olsun bütün engelleri yıkacağım. Bu ülkeye baharları, huzuru, kardeşliği getireceğim” dedi.

‘Bu ülkeye baharı huzuru getireceğim’

Ayşegül Kahvecioğlu - Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de coşkuyla karşılandı. Kılıçdaroğlu, Büyük İzmir Mitingi’nde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TÜM ENGELLERİ YIKACAĞIM: Kuruluşun ve kurtuluşun kenti İzmir’deyiz. Hasan Tahsin’lerin kentindeyiz. Benim umudum sizlersiniz. Birlikte Türkiye’nin içine düştüğü bu durumdan Türkiye’yi çekip çıkaracağız. Birlikte mücadele edeceğiz, sandığa gideceğiz ve Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Size Bay Kemal’in sözünü veriyorum, ne olursa olsun bütün engelleri yıkacağım ve Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağım emin olun.

HEPİMİZİN KARNI DOYACAK: Size söz veriyorum bu ülkeye baharları, huzuru, kardeşliği getireceğim; güzel bir ülkeyi inşa edeceğim. Çiftçiyi toprakla barıştıracağım göreceksiniz; üretsin, alın teri döksün ona kırmızı mazot vereceğiz. O üretecek herkes kazanacak. Hepimizin karnı doyacak. Kırsalda çalışan tüm kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Böylece her kadının sosyal güvencesi olacak, her kadın geleceğe umutla bakacak. 

Haberin Devamı

SON KURUŞUNA KADAR GETİRECEĞİM: Samandağ’dan başlayarak Mersin’e kadar olan havzayı Akdeniz’in en büyük üretim bölgesi haline dönüştüreceğiz. Katma değeri yüksek ürünler orada olacak. İstanbul’un nüfusu 5 yıl içinde 2,5 milyon azalacak. İktidar olduğumuzda 5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek ve bunlar yatırıma ayrılacak. Tamamı yatırıma ayrılacak. O dışarıya götürdükleri 418 milyar doları son kuruşuna kadar alıp Türkiye’ye getireceğim. ‘Parayı nasıl getireceksin’ diyorlar. Getireceğim. Uluslararası hiçbir mahkeme, bir devletin soyulmasına evet dememiştir. Hukukçular var, hukuk ve adalet içinde çalınan paraların tamamını getireceğim. Öyle gidecekler, ABD’de çiftlikler alacaklar; gökdelenler yapacaklar, İngiltere’de villalar yapacaklar, Bay Kemal bunları yiyecek. Yemem efendim. Tamamını alıp son kuruşuna kadar getireceğim.

BAYRAMDA 15 BİN LİRA BANKADA: Üretici ve emekli kardeşlerime sesleniyorum: 2015 yılından bu yana emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye verin diyorum. Önce itiraz ettiler nereden bulacaksın parayı diye. Sonra ısrar edince biner lira verdiler. Şimdi seçime gidiyoruz diye biraz artırdılar. Ama önümüzde Kurban Bayramı var. Bütün emekli kardeşlerime söylüyorum: Millet İttifakı’nın iktidarında, Kurban Bayramı’nda gideceksiniz bankaya, parayı çekmeye başladığınızda 15 bin lira paranızın olduğunu göreceksiniz. O para ananızın ak sütü gibi helâl. O beşli çeteden alacağım bütün paraları, emekliye, işçiye, çiftçiye, herkese vereceğim; üretene vereceğim. Tabi beşli çete telaş içinde ‘Ya Kılıçdaroğlu kazanırsa’ diye. Kazanacağım. Sizlerin oylarıyla geleceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem, hakkını da asla yedirmem.

Haberin Devamı

‘Bu ülkeye baharı huzuru getireceğim’

İYİ Parti lideri Meral Akşener, sahneye eşi Tuncer Akşener ile el ele çıktı.

İYİ Parti’ye her aileden bir oy istedi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, sahneye eşiyle el ele çıkarken, konuşmasına “Herkes eşiyle çıkınca ben de kocamı getireyim dedim. İlk defa milli oldu; utandı ve kaçtı” esprisiyle başladı. Akşener, “İzmir’e ‘gâvur’ denildi. Tarihinizi bilmezseniz bir şehre bunu dersiniz. Ama İzmir insanlara gâvur olmamayı öğreten şehirdir. İşgali sona erdiren İzmir kararını vermiş. Atatürkümüzün bıraktığı emanete sahip çıkan İzmir; bizi istismar eden, milleti bölüp parçalayan, vatandaşlık satan, 10 milyon Suriyeli’yi ülkemize dolduran bu harami düzene son verecek. 14 Mayıs akşamı inşallah ve mutlaka 13. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Kendisini alkışlarla makamına oturtacağız” diye konuştu. Akşener, DEVA Partisi Lideri Babacan’ın konuşmasında partisine oy istediğini söyleyerek, “O isteyince ben de istemek zorundayım. İYİ Partililer elbette hem Kılıçdaroğlu’na hem de İYİ Parti’ye oy verecek. Ama ben tüm İzmirli’lerden -CHP seçmenine saygım sonsuz ama- her aileden bir oy istiyorum. Bunu birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Karamollaoğlu: Bu arkadaşlar hantallaştı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti iktidarının TOGG, İHA, SİHA hamlelerine işaret ederek, “Şimdi bunların hepsini sergiliyorlar ama bizim insanımızın ihtiyaçlarına nasıl çare bulabileceklerini bir türlü söyleyemiyorlar çünkü bilmiyorlar. Biz size hem bunları vaat ediyoruz hem de bu sorunun nasıl çözüleceğini anlatıyoruz. 14 Mayıs’ta Türkiye’de yönetim anlayışı değişecek. Bu arkadaşlar hantallaştılar kendilerini değiştiremiyorlar; siz değiştireceksiniz” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu ülkeye baharı huzuru getireceğim’

Babacan: Metallica, Madonna yine gelecek

DEVA lideri Ali Babacan, gençlere seslenerek, “’İş var ama gençler beğenmiyor’ diyorlar elbette beğenmeyeceksiniz. Yarınları göremiyorsanız elbette beğenmeyeceksiniz. Bu ülkenin sizlere gençlik borcu var farkındayız” dedi. Babacan, Millet İttifakı’nın iktidarında Türkiye’de yine Metallica, Madonna konserlerinin yapılacağını da söyledi.

Davutoğlu: Katilleri ortaya çıkaracağız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konuşmasına Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz” sözünü hatırlatarak başladı. Davutoğlu, Aşık Mahzuni Şerif’ten de alıntı yaparak, “Yiğidi muhtaç ettiler kuru soğana” dedi. Sinan Ateş cinayetine de değinen Davutoğlu, “Katilleri ortaya çıkaracağız, kimse cezadan kaçamayacak” diye konuştu.

Uysal: ‘Yetti gari’ diyeceğiz

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidara yüklenerek, “Onlar çalmayı iyi bilirler. Biz 14 Mayıs’ta ‘Yetti gari’ diyeceğiz. Sayın Erdoğan PKK ile FETÖ ile Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş birliği yapabilir. Bizim vatanseverliğimiz bu mevsimlik milliyetçilerinki gibi olmaz. Dünümüzü çalanlara yarınlarımızı çaldırmayacağız” dedi.

Tekneyle geldiler

Kılıçdaroğlu, ittifak ortağı beş lider ile İstanbul ve Ankara belediye başkanları, CHP’li eski İzmir Belediye Başkanı İhsan Alyanak’ın adının verildiği tekneyle miting alanına geldiler. Pasaport iskelesinde tekneden inen Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte alana yürüdü. Konuşmaların ardından tüm liderler ve eşleri sahnede el ele tutuşarak vatandaşları selamladı.

 

 

 

 

 

 

 

Yazarlar