Gündem Bükreş’in Güzellikleri

Bükreş’in Güzellikleri

02.05.2018 - 17:38 | Son Güncellenme:

Romanya’nın başkenti olan Bükreş, içinden Tuna Nehri’nin geçtiği şehirlerden biridir. Balkanların Paris’i olarak dillendirilen Bükreş, Türkiye’ye uçakla sadece 1,5 saat uzaklıkta... Mimarisi, canlı caddeleri ve gece hayatıyla son dönemlerin en gözde turistik yerlerinden biri olan Bükreş hakkında merak edilenleri yazdık...

Bükreş’in Güzellikleri

Bükreş’e gitmek için vize gerekir mi?

Haberin Devamı

Diplomatik, hususi ya da hizmet pasaportuna sahip değilseniz, Romanya’ya gidişlerinizde vize almanız gerekmektedir. Romanya, Avrupa Birliği’ne üye bir ülke olduğu için Schengen vizesi ile Romanya’ya giriş yapabilirsiniz.

Bükreş’e nasıl giderim?

Türkiye’den Bükreş’e ulaşım için en hızlı ve en kolay yol, uçak ile gitmektir. Uçak ile 1,5 saatte Bükreş’e ulaşım mümkündür. Ulaşım için karayolunu tercih edecek olan kişiler için ise, Bulgaristan üzerinden Romanya’ya gitmek bir diğer seçenektir. Bükreş’e ulaşım için son alternatif ise, İstanbul’dan tren ile gitmektir.

Bükreş’in tarihi mekanları

Bükreş şehri, tarihi güzellikleri ile öne çıkan bir Avrupa şehridir. Tarihi binaları ve müzeleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Görülmesi gereken tarihi mekanlardan bazıları şunlardır;

Haberin Devamı

- Macca Vilacrosse Pasajı

- Saint Anthony Kilisesi

- Curtea Veche

- Stavropoleos Manastırı

-Romanya Ulusal Sanat Müzesi

Bükreş’e gidilecek en uygun zaman

Bükreş karasal iklime sahip bir şehir olduğundan, yazları sıcak, kışları ise çok sert, çok soğuk geçirmektedir. Bükreş’in güzellikleri için en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Aşırı sıcak ve çok sert soğuk havalarda yapacağınız gezilerde, Bükreş’in güzellikleri ve tarihinin farkına varmanız zor olacaktır.

Bükreş’te Ne Yenir?

Romanya mutfağı, Türk mutfak kültüründen esinlenmiş bir mutfaktır. Bu nedenle Romanya yemekleri Türklerin damak tadına hitap eden lezzetlerdir. Romanya mutfağı gerek et yemekleri, gerek sebze yemekleri gerekse de tatlılarıyla Türk turistlere hitap eden bir mutfaktır.

Romanya mutfağı çorba kültürü üst düzeyde olan bir mutfaktır. Çeşit çeşit çorbalarını deneyebilirsiniz. Bunun yanında, çok sevilen ve tercih edilen bir et yemeği olan Tocanita, lahana sarması olarak bildiğimiz Sarmale, sebze yemeği olan Ghiveci, en ünlü tatlılarından olan Papanasi denenmesi gereken lezzetlerdendir.