Gündem 'Bunlar ülkenin kaderiyle oynuyor'

'Bunlar ülkenin kaderiyle oynuyor'

19.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

2001’de AK Parti’nin kurulduğu Afyonkarahisar’daki ilk seçim mitinginde Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Yanına almış üç tane yavrucuk, bir 7’li masa oluşturmuşlar ve bunlar maalesef bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar” dedi.

Bunlar ülkenin kaderiyle oynuyor

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’da mitinglerine başladı. Zafer Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AFYON’DAN BAŞLATIYORUZ: Cumhuriyete giden yol Afyon’da kazanılan zaferle başlamıştı, biz de 14 Ağustos 2001 tarihinde partimizi kurarken Afyon’dan yola çıkmıştık. Şimdi de Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı’na giden yolu yine Afyonkarahisar’dan başlatıyoruz.

EMPERYALİZM EDEBİYATI: Ülkemizin siyasi ve ekonomik bağımsızlığının tescili mahiyetindeki çabaları, büyük fedakarlıklar ve bedellerle yavaş yavaş yürüttük. Şimdi birileri çıkmış bize tıpkı seccade edebiyatı yaptığı gibi bir de emperyalizm edebiyatı yapıyor. Peki bu edebiyatı yapan kim? Emperyalistlerin tetikçisi terör örgütleriyle kol kola yürüyen kişi. Emperyalizmin finansörü Londra tefecilerinden aldığı sözlerle adeta sevindirik olan kişi. Bay bay Kemal acaba Londra’dan ne kadar para aldın da geldin?

Haberin Devamı

BEBECAN ATIYOR: Emperyalistlerin Truva atı IMF ile adamlarını otel odalarında gizli saklı buluşturan kişi kim? Bay bay Kemal çıkmış iğrenç üslubuyla bize antiemperyalizm dersi vermeye kalkıyor. Bu kardeşiniz başbakan olduğunda Davos’ta IMF’in başkanıyla görüşme yapıyoruz. Şu anda masanın etrafında olan birisi daha vardı. O zaman ekonomi ile ilgileniyorduk. IMF’in Başkanı’na dedim ki ‘Adamlarınızı gönderiyorsunuz. Bizden taksitleri alırsınız, ama Türkiye’yi yönetemezsiniz.’ Bebecan atıyor, tutuyor. 2013 yılına kadar biz IMF ile yürüdük. 2013’te bütün ödemeleri bitirdik ve yolları ayırdık.

OYUNLARI BOZDUK: Bizim siyasi hayatımızın tamamı emperyalistlerle ve onların taşeronlarıyla mücadele etmekle geçti. Suriye ve Irak harekatlarıyla, emperyalistlerle onların ülkemize yönelik oyunlarını yine biz bozduk. Faiz lobilerine geçit vermeyerek, emperyalistlerin para musluklarını biz kestik. Savunma sanayinde yerlilik oranı geldiğimizde yüzde 20’ydi, yüzde 80’e çıkardık. Şimdi TCG Anadolu İstanbul Sirkeci’de halkın ziyaretine açıldı, halk hayran, ama bu CHP lobisi, masanın etrafındaki 7’liler TCG Anadolu’yu gördükçe kuduruyorlar. Buradan şimdi Bay bay Kemal’e sesleniyorum. Şayet bizim emperyalizme karşı duruşumuzu öğrenmek istiyorsan, git, sırtını sıvazlayan batıdaki ağababalarına sor. Git hamburgercide buluştuğun Pensilvanya’daki alçaklara sor. Git dağdaki kadrolarının başlarını ezdiğimiz bölücü yandaşlarına sor.

Haberin Devamı

SECDEYİ DE SECCADEYİ DE BİLİRİZ: Biz ne emperyalistlerin ne de onların tetikçilerinin önünde secde ederiz. Biz sadece Allah’ın huzurunda rükuda eğilir, ancak onun için secdeye varırız. Bay bay Kemal, unutma sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsin. Biz secdeyi de biliriz, senin ayakkabıyla çiğnediğin seccadeyi de biliriz, kıbleyi de biliriz, Kabe’yi de çok iyi biliriz. Ya bu Bay bay Kemal başörtüsüne bir metrekarelik bez parçası demiyor muydu?

Ama gel gör ki şu anda yanına almış üç tane yavrucuk, onlarla bir 7’li masa oluşturmuşlar ve bu 7’li masada bunlar maalesef bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar.

Eskişehir’e 3 yeni bor tesisi

Erdoğan, Afyonkarahisar’ın ardından geldiği Eskişehir’de, aralarında Türkiye’de ilk kez üretilen elektrikli E5000 ana hat lokomotifi, Gökpınar barajı ve Beylikova ilçesinde bulunan nadir toprak elementi pilot tesisin toplu açılış programına katıldı. Erdoğan, “Yeni bir seçimin arifesinde Türkiye, yine rayından çıkartılmaya, kazanımlarından edilmeye, eski günlerine geri döndürülmeye çalışılıyor. Bu defa karşımızda yedili bir koalisyon var” dedi. Eskişehir bor cevheriyle ülkemize 2 milyar dolar gelir sağladığını söyleyen Erdoğan, “Bu yıl içinde Eskişehir’e 501 milyon liralık yatırımla 3 yeni bor işleme tesisi daha kazandıracağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, daha sonra Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi’nde gençlerle iftar yaptı. Geçen haftalarda Togg’u ve TCG Anadolu’yu Türkiye’nin hizmetine sunduklarını hatırlatan Erdoğan, “Gençleri anlamak, mutfakta video çekerek veya otobüs kapısında raks ederek değil, onların geleceklerine yatırım yaparak olur” dedi. l ESKİŞEHİR DHA