Gündem Burdur'da ölüme neden olan selin büyüklüğü, evin duvarına yansıdı!

Burdur'da ölüme neden olan selin büyüklüğü, evin duvarına yansıdı!

05.06.2022 - 13:37 | Son Güncellenme:

Burdur'da dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin boyutu, gündüz saatlerinde ortaya çıktı. Selde yaşamını yitiren engelli kadının giriş katında bulunan evin duvarlarında suyun ne kadar yükseldiğini gösteren izler dikkat çekti.

Burdur'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 30 evi su bastı. Sel felaketi sonrası evlerin bahçeleri çamurlarla doldu taştı. Aydınlık Evler Mahallesi'nden giden iki derenin dolması ve küçük köprülerin tıkanması sonrasında zemin katlarda su baskınına sebep oldu.

Haberin Devamı

Aydınlık Evler Mahallesi Umut Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın giriş katını da su bastı. Ekipler tarafından kontrol edilen adreste yaşayan engelli kadın Vesile Doğtaş hayatını kaybederken, annesi Fatma Doğtaş ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Fatma Doğtaş tedavisinin ardından taburcu edildi.

Burdurda ölüme neden olan selin büyüklüğü, evin duvarına yansıdı

EVİN DUVARINDA SUYUN YÜKSEKLİĞİNİN İZİ KALDI

Olayın büyüklüğü sabah saatlerinde ortaya çıktı. Selde yaşamını yitiren Doğtaş'ın kaldığı evin duvarlarında suyun ne kadar yükseldiğini gösteren izler dikkat çekerken, evlerin bahçelerinin de çamurla dolduğu gözlendi. Dereler taşmış, evlerin önündeki bahçeler çamur havuzuna dönüşmüştü. Belediye ekipleri su basan evlerde çalışma başlattı. Sel anını anlatan Halil İbrahim Öcal, "Yan taraftaki derenin taşması sonrasında her yağışta buralara sel basıyor. Bu dereyi genişletmek çok mu zor" diyerek sorunun giderilmesini istedi.

Haberin Devamı

Diğer taraftan, engelli vatandaşın apartmanında ekipler biriken çamurları tahliye çalışmalarını başlattı. Mahalle sakinlerinden Mehmet Arslan da, "Su geçen dere çok dar yapılmış, bu derenin geniş şekilde yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Burdurda ölüme neden olan selin büyüklüğü, evin duvarına yansıdı

TOPRAĞA VERİLDİ

Vesile Doğtaş için bugün öğle vakti Ulu Camii'de tören düzenlendi. Cenazeye Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vesile Doğtaş'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan namazın ardından Vesile Doğtaş'ın cansız bedeni Asri Mezarlığa defnedildi.

Burdurda ölüme neden olan selin büyüklüğü, evin duvarına yansıdı

VALİDEN AÇIKLAMA

Burdur Valisi Ali Arslantaş, yaptığı açıklamada, "Metrekareye 25 kilogram yağış düştü. Bir vatandaşımız hayatını kaybederken, 3 vatandaşımız ise yaralandı. Yaralı vatandaşlarımız tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi. Burdur merkezde 30 hane ve Çendik mevkiinde bir düğün salonu su baskınından dolayı etkilendi. Baskından etkilenen vatandaşlarımız için yer temininde bulunduk. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. 25 iş makinesi ve 77 personel olarak çalışmalarımız sürüyor" dedi.

ÖLEN ENGELLİ KADINLA İLGİLİ ACI DETAY

Doğtaş ailesinin daha önce 1971 yılında meydana gelen depremde hasar gören evlerde oturdukları, yenilenmesi için TOKİ'ye devrettikleri ve 2 hafta sonra da yeni evlerine taşınmayı planladıkları öğrenildi. Engelli kadının yeni evine taşınamadan hayatını kaybetmesi yakınlarını üzdü.