Gündem Büyük Filistin Mitingi bugün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan davet

Büyük Filistin Mitingi bugün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan davet

28.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Büyük Filistin Mitingi, bugün Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletimizin her bir ferdini, Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı tüm dünyaya bir kez daha göstereceğimiz Büyük Filistin Mitingi’ne davet ediyorum” dedi.

Büyük Filistin Mitingi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğandan davet

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile AK Parti İl Osman Nuri Kabaktepe de, dün havalimanında hazırlık çalışmalarını inceledi. Mitinge İstanbulluları davet eden Dağ, “Filistin’in yalnız olmadığını göstermek için hep birlikte sesimizi çıkarmaya, yüreğimizi ortaya koymaya davet ediyorum” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Büyük Filistin Mitingi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğandan davet

Bölge liderlerine davet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Filistin Mitingi için savaşın yaşandığı bölgedeki ülkelerin devlet başkanlarına da özel davet gönderdi. Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed bin Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Libya ve Lübnan’a devlet başkanları düzeyinde davet gönderildi. Mitinge MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcı ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli mesajlar vermesi beklenen mitingte, parti bayrağı ve flama kullanılmayacak. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, Büyük Filistin Mitingi için Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metro hattı ile Marmaray seyahatleri’nin ücretsiz olacağını, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN banliyö tren seferlerinin de yine ücretsiz yapılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Büyük Filistin Mitingi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğandan davet

Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleşen görüşmede, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Somali heyeti de yer aldı. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Görüşmede İsrail’in Filistin topraklarında katliama dönüşen saldırıları, Türkiye’nin Gazze’ye insani yardım götürme çabaları ve insani ateşkes için atılması gereken adımlar ele alındı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, mazlum Filistin halkına destek için Müslüman ülkelerden gelen mesajların önemli olduğunu, bölgede kalıcı barış ve istikrara ancak birlik içinde hareket ederek ulaşılabileceğini ifade etti.” Açıklamada, görüşmede ayrıca Türkiye-Somali ilişkileri, terörle mücadele ve ekonomik iş birliği alanlarında atılabilecek adımların da ele alındığı belirtildi. -GÖKÇE KARAKÖSE İstanbul DHA