Gündem Çağlayan’ın TUSKON davasına katılma talebi reddedildi

Çağlayan’ın TUSKON davasına katılma talebi reddedildi

08.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik 21’i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın 10. duruşması görüldü.

Çağlayan’ın TUSKON davasına katılma talebi reddedildi

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görülen duruşmaya İşadamı Ömer Faruk Kavurmacı ve ünlü baklavacı Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı ile eski bakanlardan Zafer Çağlayan’ın davaya katılma talebinde bulunduğunu açıkladı.
Tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini isteyen savcı, ayrıca sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbir kararlarının devamını istedi. Kavurmacı beraatini isterken, Güllü de tahliyesini ve beraatini talep etti.
1 sanığa tahliye
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Murat Abdurrahman Baltacı’nın tahliyesine, 6 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi. Aralarında Kavurmacı ve Güllü’nün de olduğu 20 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, Ekonomi ile Maliye Bakanlığı ve Zafer Çağlayan’ın davaya katılma talebi ile şirketlerin ve mal varlıklarının üstündeki tedbirlerin kaldırılması talebini reddetti. Duruşma, 26 Mart 2018’e ertelendi. l İSTANBUL DHA

Haberin Devamı