Gündem Çay saatlerinin vazgeçilmezi mercimek köftesi nasıl yapılır?

Çay saatlerinin vazgeçilmezi mercimek köftesi nasıl yapılır?

30.04.2018 - 11:41 | Son Güncellenme:

Mercimek ile sebzelerin muhteşem uyumu ve ortaya çıkan enfes bir tat. Yemek yapanların vazgeçemediği bir tarif. Mercimek köftesi tarifimiz ile altın günlerinizi taçlandıracak ve beş çayınızı renklendireceksiniz. Mercimek köftesi tarifine geçmeden önce birkaç püf nokta paylaşmamız gerekirse

Çay saatlerinin vazgeçilmezi mercimek köftesi nasıl yapılır

Mercimek köftesi için kullanılacak suyu mutlaka ölçmelisiniz. Mercimek köftesi yanında ikram edeceğiniz yeşillikleri bol su ile yıkayarak yemeğin yanında buz gibi bir ayran hazırlamalısınız.

Haberin Devamı

Annelerin, ellerinin lezzetini katarak hazırladığı ve herkesin severek tükettiği mercimek köftesi tarifini artık sizler de kolayca yapacak ve anne eli değmiş gibi hissedeceksiniz. İşte mercimek köftesi tarifimiz.

Malzemeler

· 1,5 su bardağı kırmızı mercimek

· 3 su bardağı sıcak su

· 1,5 su bardağı ince bulgur

· 2 adet kuru soğan

· 1 çay bardağı zeytinyağı

· 1 yemek kaşığı biber salçası

· 1 yemek kaşığı domates salçası

· 5 adet taze soğan

· 1 demet taze maydanoz

· 1çay kaşığı tuz

· 1 çay kaşığı karabiber

· 1 çay kaşığı pul biber

· 1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı

Kırmızı mercimeği bol su ile yıkayarak sıcak suda kaynatalım. Kaynayan ve suyunu çeken mercimeğin içerisine ince bulguru ekleyelim ve ocaktan alalım. Tencerenin kapağını kapatarak ince bulgurun mercimekle iyice karışmasını bekleyelim. Yaklaşık 15 dakika kadar bekleme işlemini sürdürelim. Bu işlem ince bulgurun şişmesi için gereklidir.

Haberin Devamı

Mercimek ve ince bulgur beklerken kuru soğanları ince ince doğrayarak zeytinyağı döktüğümüz tavaya atarak 5 dakika kavuralım. Kavrulan soğanlarını üzerine domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyerek kavurma işlemine 3 dakika kadar devam edelim. Daha sonra taze soğanları ince ince doğramaya başlayalım ve ardından maydanozları da ince ince doğrayalım. İstenilen kıvama gelen mercimeğin üzerine salçalı harcı dökelim ve ardından doğradığımız maydanoz ve soğanları ekleyelim. Tüm malzemeyi özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edelim ve hazır olan harcımızdan küçük parçalar alarak şekil verelim. Şekil verilen mercimek köftelerinin yanına bol yeşillik koyarak bu lezzetli yemeği servis edebilirsiniz.

Püf noktası

Köfteyi hazırlarken su miktarını göz ile takip edebilirsiniz. İlk koyduğumuz su miktarı az gelirse daha sonra su ekleyebilirsiniz.