Gündem CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ‘Hatay eleştirileri’ne yanıt: Alternatif görürsem Savaş’ı değiştiririm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ‘Hatay eleştirileri’ne yanıt: Alternatif görürsem Savaş’ı değiştiririm

15.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstifa ve protestolara neden olan aday listeleriyle ilgili Özel, “Hatay halkıyla inatlaşıyor değiliz. Alternatif arayışındayız. 10 günde bir Hatay’ı ölçtürüyoruz. Eğer Büyükşehir Belediye Başkanımıza alternatifi görürsem, onu Lütfü Savaş’a gösteririm ve adayı değiştiririm” dedi.

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP lideri Özgür Özel, genel merkezde dün aralarında Milliyet’in de bulunduğu partisini takip eden bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar özetle şöyle:

Haberin Devamı

UZLAŞI ARAYIŞI: Şanlıurfa’da bir geniş uzlaşı arayışı var. O geniş uzlaşı arayışı içinde bize bir görev düşerse diye Şanlıurfa’yı henüz belirlemedik, ama olmazsa o zaman orada kendi adayımızı göstereceğiz.

İÇİME SİNEN ADAY: (Çankaya Belediye Başkan adayınız Hüseyin Can Güner’e yönelik eleştiriler) Başvuruda bulunmadığı doğru değil. Güner benim çok üzerinde durduğum ve çok içime sinen bir adaylık. Deniz Baykal’ın mezarı başına geçiyoruz. 35 yaşında milletvekili, 36 yaşında Maliye Bakanı deyip övünüyoruz. 31 yaşında Çankaya Belediyesi’nin bütçesini nasıl yönetecek diye soruyorlar? 

KIPIR KIPIR LİSTE: (İzmir listesine tepkiler) Adaylar arasında bir şaşkınlık, örgütte bazı tartışmalar yaratmış olabilir. Ama sahada gördüğü kabul inanılmaz. İzmir’in listeleri İzmir’e benziyor. Çok sayıda genç ve kadın var. Kıpır kıpır bir liste.

Haberin Devamı

ANKETLERDE ÖNDE: (Lütfü Savaş’ın Hatay’da yeniden adaylığı) Biz Hatay’da arayış içinde olduk. Yaptığımız birçok ankette de Lütfü Savaş çıktığı için aday gösterdik. Aday gösterdikten sonra da sürekli ölçtürüyoruz. Sosyal medyadaki tepkiler Hatay dışından gelen tepkiler evet önemli. O gün ben Hatay’a gittiğimde yüzde 99 hükümet protesto edildi. Ama Lütfü Savaş’a da öbek öbek bazı yerlerde bizi gördükçe Lütfü Savaş’ı gördükçe “niye değiştirmediniz” diyenler vardı. Bunların içinde son derece organik Hataylılar da mutlaka vardı ama mesela o grupları organize edenler de vardı. Mesela Gökhan Zan. Büyük bir grubu organize etmiş. Gökhan Zan ile ilgili şu kadarını söyleyebilirim. Kabul ettim, geldi. Arsuz belediyesi için talepte bulundu. Ama CHP’nin adayına karşı kullandığı dil doğru değil.

10 GÜNDE BİR ÖLÇTÜRÜYORUZ: Hatay’da Hatay’lıların bize göstermiş olduğu yol, söylemiş olduğu söz varsa tepkisini son derece anlıyoruz. Ve bir yandan da Hatay’ı 10 günde bir ölçtürüyoruz, bakıyoruz ve her seçenek Hatay’da ölçtürülüyor. Ben eğer Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanımıza alternatifi anketlerde görürsem, onu Lütfü Savaş’a gösteririm ve adayı değiştiririm. Ama daha iyi bir alternatif üretemeden şimdiden bir şey söylemek zor. Bir alternatif arayışı içindeyiz.

Haberin Devamı

PM’DEN ALDIĞI YETKİ: Aday çekme ve yeni aday gösterme yetkisi aldık. Aldığımız yetkinin içine Hatay da giriyor. Önümüzdeki üç-dört günde bir ölçüm daha yaptıracağız Hatay’da. Öyle Hatay halkıyla inatlaşıyor değiliz.

İYİ PARTİ İLE İŞBİRLİĞİ: Ordu, Balıkesir karşılıklı olur mu diye konuşuldu ama biz Ordu’ya aday da gösterdik, Meral Hanım Balıkesir adayını açıkladı zaten. (Geri çekilme olur mu?)Siyasette 5 günde her şey olur, ama şu anda görüntü o değil.

YÜZYILIN SÜRPRİZİ MALATYA: En rahat olduğum iki il Ankara ve İstanbul. Bursa’yı alacağız. Balıkesir, Manisa ve Denizli’de de çok iddialıyız. Çok süprizler olacak. Kırıkkale çok iyi gidiyor. Kastamonu olabilir. Yüzyılın sürprizi Malatya’da yapacağız.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ‘Hatay eleştirileri’ne yanıt: Alternatif görürsem Savaş’ı değiştiririm

‘Hedefimiz net’

CHP lideri Özgür Özel, dün Ankara Etimesgut’ta seçim ofisi açılışına katıldı. Açılışta konuşan Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu için oy istedi. Beşikçioğlu da konuşmasında “Tüm Etimesgut’u kucaklayıp çıkacağız. Hedefimiz net. Sosyal belediyecilik ve marka bir Etimesgut. Göreve geldiğimizde hizmetlerimizi en güzeliyle ve layığıyla yaparken Etimesgut’un gelecek otuz yılını planladık” dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL’DEN KISA KISA

‘Duyduğum en büyük yalan’

(Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarının tasfiye edildiği eleştirileri) Hayatımda duyduğum en büyük yalan. Ahmet Akın’dan başlayın, bir numaralı kurmayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun. Kurultayın en sert iki belediye başkanı Zeydan Karalar ve Vahap Seçer. Antalya Belediye Başkanı’na kadar hepsi Kemal Bey’e imza veren büyüklerimiz. Aydın Belediyesi. Tekrar aday gösterildi.

‘Yasak ilişki muamelesi yapıyorlar’

(AK Parti ve MHP’nin CHP-DEM görüşmelerine eleştirileri): Bizi şeytanla pazarlık ediyormuş gibi gösteriyorlar. Esas CHP’ninki çok daha samimi. Görüşüyoruz, görüştüğümüzü de söylüyoruz. Fotoğraf vermekten de çekinmiyoruz. Yasak ilişki muamelesi yapıyorlar. (Toroslar DEM için boş bırakıldı iddiası) Toroslar’da aday göstereceğiz. Akdeniz’de de aday gösterdik.

Haberin Devamı

‘Baba ocağına dönecektir’

(Gürsel Tekin’in ve Adana’da iki ilçe belediye başkanının istifası) Emin olun biz Kadıköy adayını seçerken iki aday arasında kaldık. Diğer adaylardan çok açık ara öndeydiler. Gürsel Abi’yi çok seviyorum. İstifasına inanılmaz üzüldüm. Birkaç gün sonra kendisini arayacağım. Bu ilk kızgınlık geçtikten sonra Gürsel Abi’nin yeniden baba ocağına döneceğini düşünüyorum.