Gündem CHP PM tartışması! Ertelenmeyle ilgili dikkat çeken iddia

CHP PM tartışması! Ertelenmeyle ilgili dikkat çeken iddia

28.12.2023 - 06:56 | Son Güncellenme:

CHP’de Parti Meclisi (PM) toplantısında 200’den fazla belediye başkan adayının netleşmesi bekleniyor.

CHP PM tartışması Ertelenmeyle ilgili dikkat çeken iddia

MEHTAP GÖKDEMİR -  CHP’de 3 Ocak’ta yapılması planlanan Parti Meclisi (PM) toplantısında 200’den fazla belediye başkan adayının netleşmesi bekleniyor. CHP, 30 büyükşehirden 20’sine ilişkin çalışmayı da Ocak ayının ilk haftası bitirmeyi hedefliyor. İstanbul’da 25 ilçe belediyesini kazanmayı hedefleyen CHP, hemşehri gruplarına yönelik özel çalışma yürütecek.

Haberin Devamı

CHP’de belediye başkan adayları için bu hafta yapılması planlanan PM toplantısının yeni yılın ilk haftasına ertelenmesi parti içinde farklı tartışmalara neden oldu.

PM’nin 3 Ocak’ta belediye başkan adayları için toplanması öngörülüyor. PM’nin bu hafta yapılmayacak olmasına ilişkin partili kurmaylar, “Ülkenin gündemi bambaşka bir gündem. Bir hafta süreyle PM’yi erteledik” değerlendirmesini yaptı.

Parti kulislerinde ise, “Ekrem cephesi ile Özgür cephesi adaylarda anlaşamadıkları için PM’yi yapmadılar” iddiası dile getirildi.

‘KARARSIZ’ ATAĞI

İmamoğlu’nun anketlerde olası rakiplerine fark attığını belirten kurmaylar, 31 Mart’ta İstanbul’da ilçe belediye sayısını 25’e çıkarmayı hedeflediklerini ifade ediyor.

Haberin Devamı

İmamoğlu’na yakın bir kaynak, İstanbul’da özellikle yüzde 20 olarak öngörülen kararsız seçmen üzerinde yoğunlaşacaklarına dikkat çekerek, “Belirlediğimiz gri alanda çalışacağız. İstanbul gönüllülerini de gri alanlara yönlendirmiş olacağız. Gri alanda nerede, neyi konuşacağımızı belirledik. Her ilçeye aday rehberi hazırladık” dedi.