Gündem CHP’de 31 Mart için seferberlik ilanı!

CHP’de 31 Mart için seferberlik ilanı!

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP MYK ve PM dün seçim kampanyası ve iletişim stratejilerini masaya yatırdı. Buna göre partide 31 Mart için adeta seferberlik başlatıldı. İl başkanlarına ve vekillere de saha görevi verildi.

CHP’de 31 Mart için seferberlik ilanı

MEHTAP GÖKDEMİR / ANKARA - 31 Mart için rotasını çizen Özel de bugün grup toplantısı ve il başkanları görüşmesinin ardından yollara düşecek.

Haberin Devamı

CHP MYK ve Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yerel seçim kampanyası ve iletişim stratejisini masaya yatırmak üzere dün toplandı. CHP’de adeta seçim seferberliği başlatılırken, il başkanları da Ankara’ya çağrıldı.

TBMM’nin bu haftadan sonra seçim için tatile girecek olması nedeniyle, milletvekillerine de saha görevleri verilecek. PM üyeleri ve milletvekilleri partinin kazanma çizgisinin hemen altında veya hemen üstünde olduğu kritik yerlerde görevlendirilecek. İstanbullu PM üyeleri ise sadece İstanbul’da çalışma yürütecek, başka bir il görevlendirmesi yapılmayacak.

HERKES SAHADA OLACAK

Özel, PM üyelerine, “Herkes sahada olacak. Çok çalışacağız. Kim nerede daha verimli olacaksa orada olacak” talimatını verdi. CHP sahada Türkiye ittifakı vurgusu yapacak. Kırmızı ve beyaz renkler kullanılacak, toplumun ortak değerleri hatırlatılacak. Sahada, “Gerginliğin son bulması, kutuplaşmanın son bulması lazım” mesajları verilecek.

Haberin Devamı

Özel, bugün partisinin grup toplantısında yapacağı konuşmanın ardından CHP Genel Merkezi’nde saat 16.00’da il başkanlarıyla da biraraya gelecek. İl başkanlarına saha stratejisi anlatılacak.

Özel, bu haftaki yol haritasına göre çarşamba günü Muğla’da olacak. Perşembe günü Çorlu’da görülen tren kazası davasını izleyecek ardından Bursa’ya geçecek. Özel cuma İstanbul, cumartesi Manisa, pazar ise Tekirdağ’da olacak.

REKLAM FİLMİ REKOR KIRDI

CHP MYK’da ‘Türkiye ittifakı’ söyleminin benimsendiğine dikkat çekildi. Ayrıca kampanya için hazırlanan reklam filminin, 6.4 milyon kere izlendiği, şu ana kadar CHP’de izlenme oranı en yüksek video olduğu öğrenildi. MYK sonrası konuşan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, TBMM’de görüşülmeye başlanacak olan 8. Yargı Paketi’ni değerlendirdi. Yücel, “Anayasa’ya aykırılıklar içeren, yasa yapma tekniği açısından yanlış ve içerik olarak da yetersiz bir teklif. Yargıdaki sorunları çözmüyor” dedi.

CHP’de 31 Mart için seferberlik ilanı

EDİRNE'DE ADAY DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ DİNMİYOR

CHP’nin Edirne’de ön seçimle belirlediği belediye başkan adayı Şükrü Ciravoğlu sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmişti. Hastanede tedavisi hâlâ devam eden Ciravoğlu’nun sevenleri dün eylem yaptı. CHP binası önünde toplanan partililer, yaşanan duruma tepki gösterdi. Ciravoğlu’nun oğlu Berk Ciravroğlu ise, “Bence bu süreçte babamın çok üzerine gelindi. Karar alma sürecinde ben narkozun da etkisi olduğunu düşünüyorum” dedi. İHA

Yazarlar