Gündem CHP'de bir 'değişim' çıkışı daha! Bülent Tezcan: Yeni liderlik ihtiyacı var

CHP'de bir 'değişim' çıkışı daha! Bülent Tezcan: Yeni liderlik ihtiyacı var

27.06.2023 - 13:09 | Son Güncellenme:

CHP'de 'değişim' tartışmalarına eski MYK üyesi ve CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da katıldı. 'Genel başkan ve ben dahil lider kadrosu değişmeli' diyen Tezcan, Deniz Baykal dönemini örnek gösterdi.

CHPde bir değişim çıkışı daha Bülent Tezcan: Yeni liderlik ihtiyacı var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile yaptığı 3 görüşmenin ardından 'değişim' çağrılarını yinelemişti. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakârlık yapmaktan da geri durmayacağım” diyerek adaylığa da göz kırpmıştı.

Haberin Devamı

BÜLENT TEZCAN DA 'DEĞİŞİM' DEDİ

'Değişim' çağrılarına bu kez CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 yıllık genel başkanlığı döneminde parti sözcülüğü, genel başkan yardımcılığı gibi önemli görevler üstlenen Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da katıldı.

'Bu seçimi kaybettikten sonra hiçbir şey olmamış gibi, her şey normalmiş gibi devam etmek mümkün değil.  Yani başımızı kuma gömüp yürüyemeyiz' diyen Tezcan sözlerine şöyle devam etti:  Artık bu mesele sadece 2024’teki yerel seçim meselesi değil, öncelikli o, ama onun daha ötesinde. Ondan sonraki seçimlerde eğer Türkiye'nin kaderini değiştireceksek, Türkiye'yi bu otoriter, popülist rejimin cenderesinden çıkaracaksak CHP’nin tutumunu, iş yapma biçimini, siyaset yapma biçimini değiştirmek zorundayız. Partiyi yeni baştan, kodlarına, ideolojisine, kimliğine, 21. yüzyılın gereklerine uygun bir şekilde yorumlamak zorundayız. Bu kararlı, radikal bir dönüşümü gerektiriyor.

Haberin Devamı

'ÖNCE LİDER DEĞİŞMELİ'

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın konuşan Tezcan, 'Değişim için kapasite ikmali nasıl olacak?' sorusuna ise şu yanıtı verdi;

Değişimin içeriğini söyledik. Örgüt, kadro, program, söylem, anlayış, tutum değişikliği diye. Ama değişimin önce bir motoru, heyecanı olması lazım. Bu moral bozukluğunu ortadan kaldıracak bir çıkışa ihtiyaç var. Onun için değişim önce liderlik değişimiyle başlar. Çünkü büyük değişimler liderlik değişimiyle başlamıştır. Aslında 2010 yılında övdüğüm o önemli dönüşüm, liderlik değişimiyle başladı.

BEN DE DAHİL

Rahmetli Deniz Bey’in davaya çok büyük katkıları oldu. Çok iyi bir siyasetçiydi. Ama o da tıkanmıştı. 2010 yılında Kemal Bey'in gelişi morali, motivasyonu, büyük dönüşümün altyapısını hazırladı. Heyecan olmadan dönüşüm olmaz. Hele de böyle büyük bir travmanın yaşandığı yerde, 13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil.

Yani hiç kimse bu süreç içerisindeki sorumluluğunu kenara bırakıp, “Şu değişsin ama ben kalayım” deme hakkına sahip değil. Tekrar görev düşerse tekrar yaparız ama bu bilinçle yaparız.

Haberin Devamı

KAPASİTENİN SONUNA GELDİK

Eski kurmay, artık kapasitesinin sonuna geldiklerini belirterek ”Yeni kapasite ikmali için önce yeni liderlik ihtiyacı var. Onu bir kere net söylememek, etrafından dolanmak demektir” dedi.

İKNA ETMELİYİZ

Kılıçdaroğlu'nun yerel seçime kadar devam etme eyilimi hakkında da konuşan Tezcan "Ben bu doğrultuda Sayın Genel Başkanımızı da ikna etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sayın Genel Başkanın 2010 yılındaki heyecana ve bugün geldiğimiz noktaya bakarak bu karara varacağına inanıyorum." dedi.