Gündem CHP'de Özgür Özel adaylığını ilan etti

CHP'de Özgür Özel adaylığını ilan etti

14.06.2023 - 09:38 | Son Güncellenme:

Seçim mağlubiyetinin ardından CHP'de 'değişim' tartışmaları sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu net bir şekilde değişim mesajı verirken, genel başkanlık için adı geçen CHP'li Özgür Özel'den de yeni bir çıkış geldi.

CHPde Özgür Özel adaylığını ilan etti

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen 2. tur seçimlerinden istediği sonucu alamayan CHP'de, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'değişim' baskısı sürüyor. Parti içinde istifa sesleri yükselirken, 'adaylık' çıkışları da devam ediyor.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU'NDAN DEĞİŞİM MESAJI

CHP'de genel başkanlık için adı geçen isimlerin başında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geliyor. İmamoğlu, seçimin hemen ertesi günü çok net bir şekilde değişim mesajı verdi.

ÖZGÜR ÖZEL İLK KEZ BU KADAR NET KONUŞTU

İmamoğlu ile birlikte CHP'de liderlik için adı geçen isimlerden biri de Özgür Özel. İmamoğlu gibi değişim mesajı veren Özel, gazeteci Murat Ağırel'e konuştu. Özel, "Adayım, hazırım" dedi.

"BEN DE VARIM"

Özgür Özel ile yaptığı görüşmeyi sosyal medyadan paylaşan Ağırel, "Özgür Özel ile görüştüm. 'Aday mısınız?' diye sordum, 'Adayım, hazırım' diye konuştu." ifadelerini kullandı.

Ağırel, Özel'in kendisine verdiği yanıtı şöyle aktardı:

"Genel başkanlıksa Genel başkanlık. Fedakarlıksa fedakarlık. İhtiras değil her şartta kazanmaya özlem. Kaybeden takımda santrafor olacağıma şampiyon takımda her mevkiye talibim. Gerekirse sorumluluk, gerekirse fedakarlık. Ben de varım. İnançla kararlılıkla buradayım. Çaresiz seçeneksiz umutsuz değiliz. Ama inatçı bir ihtiras sahibi de değilim. Üye delege ülke şartlar yürü derse yürürüm. Dur derse dururum. Aday mıyım, adayım, hazır mıyım hazırım. Hem sorumluluk almaya hem fedakarlık yapmaya hazırım."

Haberin Devamı

"ADAY OLURSA KİMSE KARŞISINA ÇIKAMAZ"

Öte yandan seçimlerin ardından MYK’sını değiştirip, parti teşkilatlarını doğrudan kendisine bağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde de il başkanları ile bir araya gelecek.

Kurmayları, “değişim” çağrılarını değerlendirirken parti örgütünde böyle bir havanın olmadığına işaret ederek, “Kamuoyu ile örgütü ayırmak lazım. Partide Genel Başkan’a destek yüksek. Kurultayda aday olursa da seçilir, karşısına kimse çıkamaz” görüşünü dile getirdiler.

Kurultay sürecini başlatan CHP’de, parti örgütlerini kendine bağlayan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde Ankara’da il başkanları ile buluşacak. Toplantının bayram arifesinde ya da bayramdan hemen sonra yapılması planlanıyor.

Kurmayları, CHP liderinin örgütleri kendisine bağlamasına ilişkin, “Kişi değişikliğinden ziyade bir yöntem değişikliği arıyor. Bir model var kafasında, yeni bir model. Onu bir şekilde uygulayacak” dedi.

Haberin Devamı

CHP’li kurmaylar, “değişim” çıkışlarına ilişkin, “Kamuoyu ile parti örgütünü ayırmak lazım. Kongreyi kazanamazlar, imza toplayamazlar, partide Genel Başkan’a destek yüksek. Kendi de aday olsa Genel Başkan kurultayda seçilir” ifadelerini kullandılar.

‘HİÇBİR ENGEL YOK"

Kurmayları, “Genel Başkan’a partide o destek var. Kongre takvimini en sıkıştırılmış haliyle açıkladık. Kurultayı da yapacağız. Değişim deniyorsa, daha ne yapılabilir ki? Bütün süreçleri başlattık, hükümleri işletiyoruz. Yarışan her alanda yarışsın. Hiçbir engel yok” vurgulamasını yaptılar.

KILIÇDAROĞLU: GEMİYİ LİMANA GÖTÜRECEĞİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra 7 Mart’ta “Grup kürsümüze, yani bu kürsüye veda etmek için bugün buradayım” sözleriyle indiği kürsüye bu kez 28. dönemin ilk TBMM Grup toplantısı için çıktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti içindeki “değişim” çağrılarına, “Hiç kimse unutmasın gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin. Değişimin önünü sonuna kadar açacağım” dedi.