Gündem CHP’den savunma sanayi teşekkürü

CHP’den savunma sanayi teşekkürü

14.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda dün Cumhurbaşkanlığı, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığının bütçeleri görüşüldü.

CHP’den savunma sanayi teşekkürü

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Bütçeler üzerine söz alan CHP grubu temsilcileri iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Sizin ekonomik modeliniz iflas etmiştir” derken, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Sizi çakma milliyetçiler sizi. Siz benim Genel Başkanımın tırnağına gelemezsiniz milliyetçilikte” ifadelerini kullandı. Muğla Milletvekili Burak Erbay da, “AKP’nin bizim zeytinimizle derdi ne, AKP’nin bizim zeytinyağımızla derdi ne?” diyerek yanında getirdiği zeytin ve zeytinyağını gösterdi. Erbay, “Bu 6 yaşındaki çocukla ilgili gereğini yapmazsanız bütün vicdanlarda mahkûm olacaksınız. Gidin, o çocuğa sahip çıkın, gidin, davalara sahip çıkın” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kürsüde çay ve yoğurt

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun de kürsüye ekmek, manda yoğurdu, hurma, kestane balı ve beyaz çay ile çıktı. Aygun, “Sayın Cumhurbaşkanı, çocuklar yatağa aç giriyor, anneler bayat ekmek, bayat simitleri çocuklarımızın beslenme çantasına koyuyor” dedi. Aygun, eline aldığı siyah kutuyu gösterip, “Size bir bilmecem var. Bu kutunun içinde ne var?” diye sordu. Salondan gelen “Yüzük var, altın var, hayat var” yanıtlar üzerine Aygun, “Hiçbiriniz bilemediniz; bu pırlanta kutusu içerisinde pırlantadan daha değerli bir ürün var. Sarayda tüketilen beyaz çay var. 20 gramı 226 TL yani kilosu 11 bin 300 TL. Bir asgari ücretlinin bunu alması için en az iki ay çalışması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

‘MİT Başkanı yok’

İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam da, “İletişim Başkanlığı’nın bütçesini görüşüyoruz, kendisi burada yok, Diyanet İşleri Başkanı da yok, MİT Başkanı da yok yani biz bugün bütçelerini görüşüyoruz ama onlar yok” çıkışını yaptı.

“Siz de gurur duyun”

AK Parti’li Halis Dalkılıç ise, “Türkiye Yüzyılı diye bir vizyon belgesi açıkladık ve Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek üzere dün nasıl başarmışsak bugün de milletimizle gençlerimizle Cumhur İttifakı’mızla birlikte 2023 seçimlerine gidiyoruz. İşte savunma sanayimizde geldiğimiz nokta, işte alt yapıda geldiğimiz nokta, işte sağlıkta geldiğimiz nokta. Dünyanın gıptayla seyrettiği Türkiye’yle siz de gurur duyun ya bunda bir mahzur yok” sözleriyle eleştirilere karşılık verdi.

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, “Duymadığımızı kim söyledi? Savunma sanayindeki olumlu gelişmeleri takdir ediyoruz, emeği geçenlerden de Allah razı olsun diyoruz” diye konuştu.