Gündem CHP'yi karıştıran DEM Parti krizi! Talimat Kılıçdaroğlu'ndan mı gitti? Açıklama geldi

CHP'yi karıştıran DEM Parti krizi! Talimat Kılıçdaroğlu'ndan mı gitti? Açıklama geldi

08.03.2024 - 15:02 | Son Güncellenme:

CHP'de süren DEM Parti krizi derinleşirken, iddialar CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na uzandı.

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her bütün siyasi partilere açık olacak” sözleri partide kriz yarattı.

Haberin Devamı

CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak." dedi. Bunun üzerine CHP lideri, "Sürçü lisan oldu, belediyenin kapıları tüm partilere açıktır." açıklaması yaptı. Ancak Köksal sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

İMAMOĞLU: YA KENDİNE BİR İŞ BULACAK YA DA BAŞKA PARTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, partisinin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, "Öyle ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüz ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak! Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim!" diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU'NDAN ÖZEL'E TELEFON: PARTİDEN KOV

Öte yandan CHP'de yaşanan krizle ilgili Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi dikkat çeken detayları paylaştı.
"Çarşambayı perşembeye bağlayan gece Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Burcu Köksal arasında yaşanan bir kriz var." diyen Selvi, "Çarşamba günü akşam saatlerinde Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel’i arıyor. “Bu kadını ya partiden ihraç et ya da sözlerini düzeltsin” diye talimat veriyor. Görüyor musunuz bir büyükşehir belediye başkanı, CHP Genel Başkanı’na talimat veriyor. O Genel Başkan da “Ben senin genel başkanınım. Sen kim oluyorsun da bana talimat veriyorsun?” demiyor, diyemiyor. Çünkü kendisini CHP Genel Başkanlığı’na seçtiren Ekrem İmamoğlu... O koltukta İmamoğlu’nun emanetçisi olarak oturuyor.Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’ndan aldığı talimat üzerine gece Burcu Köksal’ı arıyor. “Burcu Başkan sözlerini düzelt” diyor. Burcu Köksal omurgalı çıkıyor. “Düzeltmem. Çünkü yanlış yapmadım” karşılığını veriyor." ifadelerini kullandı.

CHP'DEN YENİ ADIM

Genel Başkan Özgür Özel’in ‘dil sürçmesi’ ifadesine karşın Köksal’ın geri adım atmaması üzerine Genel Merkez’den taahhütname adımı geldi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

Afyonkarahisar belediye başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM Partisi çıkışına yönelik yeni değerlendirmede bulunan CHP Genel Bakşanı Özgür Özel, "Dün ilk imzasını sembolik olarak birlikte Bilecik Belediye Başkan adayımız Melek Mızrak Subaşı ile birlikte attığımız bir politika belgemiz var. Belge toplumun tüm kesimlerine belediye hizmetlerinden eşit yararlanması ilkesinden hareket ediyor. Politikalarını, projelerini, bütçelerini toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir şekilde oluşturacaklarını söylüyor. Kadın ve erkeklerin karar alma süreçlerini dengeli bir şekilde katılımlarını sağlayacaklarını söylüyor. Bu belgeyi imzalayan belediye başkanlarımız yaptıkları tüm hizmetlerde, yaptıkları tüm icraatlar da kadın erkek eşitliğini ve eşit temsili, kadın ve erkeğin toplumda birlikte olmasını gözeterek politikalar üretecekler. Son günlerde maalesef Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinin en güçlü yanı eşitlik olduğu halde, bazı çevreler bir seçim konuşması sırasındaki bir ifadeyi CHP'li belediyelere mal etmek üzerinden bir çaba içindeler. Bu elimizde görmüş olduğunuz hazırlık, malumunuz aylardır hazırlanan ve bugün için imza altına alınması planlanan bir hazırlıktı. Bir kelimesi bile değişmedi. Ancak içinde toplumun tüm kesimlerinin belediye hizmetlerinden eşit yararlanması var. Başta kadın ve erkek cinsiyet eşitliği olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, karşısındakinin etnik kökenine, mezhebine, siyasi tercihine ve cinsiyetine bakmaksızın eşit hizmet verirler. Bunu imza altına alan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KRİZDE KILIÇDAROĞLU İDDİASI

Haberin Devamı

CHP derinleşen DEM Parti kriziyle ilgili çarpıcı bir iddia da gündeme geldi. Burcu Köksal'ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla DEM Parti çıkışını yaptığı ileri sürüldü. İddialar sonrası gözlerin çevrildiği Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

"ALÇAK BİR İFTİRA"

T24'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Fatih Portakal, Burcu Köksal'ın DEM Parti ile ilgili sözleri söylemesi için benim talimat verdiğimi, yakınımdaki isimlerden biri vasıtasıyla bunu yaptığımı söylüyor. Bakın açıkça çağrı yapıyorum: Bu yakınımda olduğu ya da böyle bir cümle kurulmasını söylenen isim kimse açıklanması gerekir. Böyle bir cümlenin sarf edilmesini söyleyen kişi alçak ve şahsiyetsiz bir kişidir. Ne böyle bir talimat verdim, ne de böyle bir yakınım vardır. Fatih Portakal bunu açıklamak zorundadır. Açıklamıyorsa yalan haber ürettiğini ben söyleyeceğim." dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir kez daha açıkça söyleyeyim: Burcu Köksal'a böyle konuşması yönünde talimat verdiğim alçak bir iftiradır. Benim yakınımdaki her kişi şunu çok iyi bilir. Ben CHP'nin tüm belediye başkanlarının başarısını isterim, bu benim en büyük dileğim. Ne yazık ki aleyhime kasıtlı yalan bir haber yapılıyor. Aleyhimde yapılan kasıtlı yalan haberlere ve iftiralara ne yazık ki ben alışığım ama daha vahimi bu sefer ki operasyonda yıpranan sadece ben değilim, Cumhuriyet Halk Partisidir. Ben bana yapılana kan kusar kızılcık şerbeti içtim der susarım ama partime gelecek en ufak bir zarar varsa kimse beni susturamaz ve sindiremez. Sonucu ne olursa olsun..