Gündem Çukurca şehitleri toprağa verildi

Çukurca şehitleri toprağa verildi

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Onbaşı Ali Seydi Özdemir (25) memleketi Malatya’da, Piyade Er Orhan Faruk Baytekin (21) ise Balıkesir’de gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.

Çukurca şehitleri toprağa verildi

Sözleşmeli Piyade Onbaşı Ali Seydi Özdemir’in naaşı, baba ocağında helallik alındıktan sonra cenaze töreninin yapılacağı Malatya Şehir Mezarlığı’na getirildi. Burada düzenlenen törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,mülki ve idari erkan, komutanlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

3 yıldır görevdeydi

Törende şehit Ali Seydi Özdemir’in babası Zekeriya ayakta durmakta güçlük çekerken, annesi Emine ve 3 kız kardeşi gözyaşı döktü. TSK’da 3 yıldır görev yaptığı ve bekâr olduğu belirtilen Özdemir’in cenazesi kılınan namazın ardından şehitlikte toprağa verildi. Cenaze törenine katılan bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gönderilen çelengi parçaladı. MHP’nin Malatya milletvekili adayı Mehmet Celal Fendoğlu grubu sakinleştirdi.

Balıkesirli Piyade Er Orhan Faruk Baytekin’in cenazesi de, ilk olarak babaevine götürüldü. Burada şehidin annesi Kadriye, babası Zeki ve kardeşi Emirhan, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Duaların ardından helallik alındı.

Çukurca şehitleri toprağa verildi

Aynı zamanda AK Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Baytekin’in yeğeni olan şehit için düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, mülki ve idari erkan, milletvekilleri, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri, partilerin milletvekili adayları ve şehidin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Şehit Piyade Er Orhan Faruk Baytekin, Balıkesir Şehitliği’nde dualar ve PKK’ya lanet sloganları arasında toprağa verildi.