Gündem Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok: Başkent 5 yıl geriye gitti

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok: Başkent 5 yıl geriye gitti

13.03.2024 - 01:45 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok Habertürk'te projelerini açıkladı. Göreve gelir gelmez suya yüzde 50 indirim yapacağını belirten Altınok, Başkent'in 5 yıl geriye gittiğini ve bir 5 yıl daha böyle gidemeyeceğini söyledi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok: Başkent 5 yıl geriye gitti

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok canlı yayında projelerini anlattı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Altınok'un açıklamalarından satır başları;

Saha seçimi kazandığımızı söylüyor. Alan iyi, saha iyi, sokak iyi. Ankaramızın bütün ilçelerini gezdim. Bir taraftan da büyük ilçelerimiz var, 10 sefer gittiğim, 9 sefer gittiğimiz yerler var. Sivil toplum örgütleriyle toplantılar yapıyoruz. Bir taraftan esnaf geziyorum. Sokak orada kendini daha çok gösteriyor. Vatandaşlarımızın ilgisi, sevgisi. Bol bol fotoğraf çektiriyoruz. Ankara'da saha iyi.

"20 MİLYAR BORÇ VAR"

'Efendim ben yol yapmadım, yol yapsaydım trafik problemi mi olsaydı?' diyor. Bir belediye başkanı bunu söyler mi? Ankara'da 100 sözü var 99 tanesini yapmamış. Bugün Ankara'nın birçok köyünde su yok, kanal yok, yollar çukur, millet lastik, balans, ön takım parası ödemekten yoruldu. Şimdi 300 milyar bütçe bazı devlet bütçelerinden daha fazla. 'Ben yatırım yapmadım, yardım yaptım' diyor. Yardım aşağılayıcı bir cümle. Şu an yardımları yüzde 4'e düşürmüş. Sosyal medya başarısından dolayı sorduğunuzda sosyal yardım. Aslında çok yardım yaptığı yok. Yoğun bir reklam var. Sosyal medyada başarılı tabii. Rakamların hepsi elimizde. Yüzde 4 yardımları yaptı. 8'den 4'e düşürmüş. ABB'nin şu an 20 milyar borcu var. Bütün şirketler batak, zararda. Eskiden kâr eden şirketler de şu an zararda. Çünkü arpalık oldu bu şirketler. 3,5 milyar borç 20 milyar oldu. 9 milyarlık gayrimenkul sattı, hala satıyor. Eskiden ABB, işçinin SGK primlerini kesip yatırıyordu. Şu an 8 milyar SGK'ya prim borcu var. Ankara'da 9 milyar yapılan bir iş varsa onu göstersinler. 8 milyarlık Ankara'da bir hizmet varsa, o da yok.

Haberin Devamı

"104 MİLYAR DOLAR HARCANACAK"

Şu anda 104 milyar dolar deprem bölgesinde harcanacak. Şu an Türkiye'de görmediğimiz bazı olayları unutuyoruz. Bu vatandaşlarımız için devletimiz üzerine düşeni yapıp evleri yapıyor. Şu anda en büyük gider kalemi deprem bölgesinde. Şu an bunun bedelini ödemek durumundayız ve zorundayız. Belediye başkanları şehrin geleceğini planlar aynı zamanda. Sokaklar, caddeler genişliyor. Ankara'dan ve Ankara dışından birçok müteahhit Keçiören'de kentsel dönüşümden yer alıp yapmak için talepte bulunmuştu. Ankaramızda birçok bölge eskidi, yaşlandı. Demetevler, Bahçelievler, Emek, Esat, Seyran Bağları, Balgat, 100. Yıl Blokları öyle. Altındağ'da, Mamak'ta kentsel dönüşüm bekleyen yerler var. Sincan'da, Etimesgut'ta dönüşüm bekleyen yerler var.

Haberin Devamı

"MEVCUT BAŞKAN HERKESİ TEHDİT EDİYOR"

Türk milleti prangaları söküp atmış millettir. Ankara Seymenler şehridir. Atatürk'ü karşılayıp 'Atam seni karşılamaya, vatan uğrunda ölmeye geldik' diyor. Mevcut başkan herkesi tehdit ediyor. 'Hizmet almak istiyorsanız CHP'yi seçin' diyor. Göreve gelir gelmez ayrım yaptı. Hiçbir yere hizmet yapmadı. Şentepe'ye gittim 'Büyükşehirin yaptığı bir şey varsa Allah için söyleyin' diyorum. Bir gün beni Tunceli Belediye Başkanı aradı, geçmiş dönem için söylüyorum. İsmi Hasan'dı. Bana dedi ki 'Başkanım CHP'liyim. CHP'li belediyelerden araç istedim alamadım. Cemevi ile mezarlığın arası 2 kilometre. Senden bir cenaze arabası istiyorum, istersen ver istersen verme'. Dedim ki 'Başka hiçbir şey söyleme, Tunceli Belediyesi ile Keçiören Belediyesi'ni kardeş kararı al' dedim ve öyle oldu. Cenaze arabasını gönderdim.

Haberin Devamı

"MEVCUT DURUM İYİLEŞTİRİLİP ANKAPARK'I AÇACAĞIZ"

AnkaPark'ı açacağız. Mevcut durumu iyileştirip açacağız. Atatürk Orman Çiftliği'nin ruhunu getireceğiz. Dev bir akvaryum yapacağız. Bir tropik sera projemiz var. Bitki meyve ne varsa Ankaralı bunlara dokunacak ve yiyecek. 5 tane müze projemiz var. Ankara'nın kent müzesi yok, acıdır. Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi'ni açıyoruz. Bir dijital müze yapacağız. Balkanların ve Kırım'ın Gözyaşı Müzesi'ni yapacağız. Türk Tarih Müzesi ve Çanakkale Müzesi 7-8 saatte gezilebilecek. Bu ciddi anlamda Ankara ekonomisine katkı sağlayacak. Ankara'da uluslararası bir festival yok. Ankara Sinema Günleri vardı onlar yok. Şu an İstanbul'da ne varsa Ankara yetiştirmiştir.

"YÜZDE 50 İNDİRİM GELECEK"

İşçi kesinlikle çıkarmayacağız. İşçilerimizin gönlü ferah olsun. Hiç kimsenin çoluğun çocuğun rızkıyla uğraşmayacağız. İşçilerin maaşını düşürdü. Şu an Keçiören Belediyesi'nde çalışan işçilerimiz ABB işçilerinden daha fazla maaş alıyor. Benim sözüm, büyükşehir belediye başkanının sözüne benzemez. 6-7 bin tane işçiyi çıkardı. EYT'den emekli olan işçiler, ABB'den 5-6 ay kıdem tazminatı alamadılar. Biz işçilerimizin kıdem tazminatlarını ödedik. İşçilerimize 1 kuruş ikramiye borcumuz yoktur, maaşlarını 1 gün önceden yatırırız. İşçilerimizin ellerinden alınan hakları vereceğiz. Suda yüzde 50 indirim yapacağız Ankara'da. Şu an vatandaşlar diyor ki 'Şu an su faturası elektrik faturasını geçti'. Sayın belediye başkanı 'sudan para almayacağım' diyordu. Atık suyun yüzde 50'sini alacağını söylemişti. Su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacağız. 31 Mart'tan sonra ABB Meclisi'nden bu kararı alacağız. Hedefimiz Ankara'da hizmet ve eser belediyeciliğine vatandaşlarımıza oy verecektir. Ankara bu haliyle gidemez ve gitmemelidir. Sağduyu galip gelecektir. Ankara'nın bize yüzde 50'nin üzerinde bize, hizmetlere, eserlere oy vereceğini bekliyoruz. Bir de hanımlarımıza, gençlerimize ,yeni iş kuranlara 100 bin liraya kadar hibe destekte bulunacağız.