Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bekledikleri oy olmadı depremzedelere hakaret ettiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bekledikleri oy olmadı depremzedelere hakaret ettiler

16.05.2023 - 21:52 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında ilk tur sonrası sosyal medyada depremzedelere karşı yapılan olumsuz yorumlara tepki göstererek  "Bekledikleri oy olmadı, depremzedelere hakaretler ettiler. Çok çok yanlış ve çirkin" dedi.

Seçim sonrası ilk kez soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde seçim gecesi ve sonrasın yaşananlar vardı. CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayınında Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ve Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Haberin Devamı

Benim milletim, terör örgütleriyle el ele omuz omuza bir seçim asla görmek istemiyor. Onların bu ülke için millet için yapacakları hiçbir şey yok. Onlarda kan, kin ölüm var. Bunlar hala hatayı kendilerinde değil millette arıyor. Depremzedelerimiz başta olmak üzere özellikle kendilerine oy vermeyen insanlara hakaret ediyorlar. Gençlerimize karamsarlık ve mutsuzluk aşılıyorlar. Devletin kurumlarını yıpratmayı halen sürdürüyorlar. Devletin kurumları görevini bilir gereğini yapar. Bu jakobenler, kifayetsiz muhterisler CHP başında olduğu sürece millet ne mesajı verirse versin yeterli olmayacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bekledikleri oy olmadı depremzedelere hakaret ettiler

“DEVLET İSEM ORADAKİ HİZMETİ EN YÜKSEK SEVİYEDE YAPMAM GEREKİR”

Depremzedelere bu ara çok hakaretler edildiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi: Bekledikleri oy olmadı, depremzedelere hakaretler ettiler. Çok çok yanlış ve çirkin. Biz Defne'nin oy noktasındaki yaklaşımını biliyoruz . Benim için Defne’de ölen insanlar, yaralı insanlar önemli. Devlet isem oradaki hizmeti en yüksek seviyede yapmam gerekir. Ben bugüne kadar gerek başbakanlığım, gerek cumhurbaşkanlığım döneminde böyle bir ayrım hiçbir yerde yapmadım. Hatırlayın Van depremini Van bizim yüksek oy aldığımız bir il değil. Van depreminde daha ikinci akşam kendim orada oldum ve bütün bakan arkadaşlarımı seferber ettim. Yıkılan yerde belediye başkanı muhalifti. Sular kesildi, büyükşehirlerde su olayını çözme görevi büyükşehrindir. Müdahale etmedi. Veysel beye söyledim. DSİ’yi buraya sok buranın su sorununu derhal çöz. Bizim Van, Erciş’e kadar yalılar yapar gibi konutlar yaptık. Burada bize oy çıkmıyor demedik. Oradaki süreci devam ettirdik. Şu anda bile biz Van’da ikinci partiyiz. Ben Van’ı ihmal edebilirim demek değil bu. Bu ülkenin 780 bin kilometrekarenin tamamı bu hizmete layıktır. Biz milletimizin her bir ferdine hizmet için varımızı, yoğumuzu ortaya koyduk. Hayatımızı bu ülkenin her şehrine adeta vakfettik. Deprem bölgesinde 50 bin vefatımız var. Bu vefatın olduğu yerlerden 1 milyona yakın elini kolunu kaybetmiş insanımız var. Hangi partiye verirse versin. Bütün onlara yönelik ihtiyaçları gidereceksin. Bazıları hala annesinin, babasının öldüğünü bilmiyor.”

Haberin Devamı

Meclis çoğunluğunu elde etmiş bir yönetimin öneminin altını çizen Erdoğan, “İstanbul’da belediye başkanlığı malum CHP’de meclis kahir ekseriyetle bizde. Ankara’da durum yine aynı. Meclis kahir ekseriyetle bizde. Sağlıklı bir yönetim isterseniz, bu uyumlu olursa orada netice çok daha farklı olacaktır. Parlamentoda böyle bir sağlıklı yapı ortaya çıkmazsa burada sıkıntılar olacağı bir gerçektir. Yasama ve yürütmenin uyumlu olması, dayanışma halinde olması ülkenin geleceği açısından çok ciddi, olumlu sonuçlar doğuracaktır” dedi.