Gündem Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ankara'da

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ankara'da

19.02.2024 - 14:31 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i resmi törenle karşıladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ankarada

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'da 7 Şubat'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminde yeniden seçilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ANITKABİR ZİYARETİ

Aliyev'in, Ankara'daki ilk ziyaret yeri Anıtkabir oldu. Aliyev'e, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu eşlik etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Aliyev, deftere "Stratejik müttefikliğimizi geliştirmek ve güçlendirmek iki ülkenin en yüce vazifesidir." yazdı.

Beraberindeki heyetle birlikle Aslanlı Yol'dan yürüyen Aliyev, üzerinde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yazan kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ankarada

BEŞTEPE'DE RESMİ TÖREN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev'in tören alanındaki yerlerini almalarının ardından 2 ülkenin milli marşları çalındı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in tören kıtasını selamlamasından sonra 2 lider heyetlerini birbirlerine takdim etti. Türkiye ve Azerbaycan bayrakları önünde basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve Aliyev, daha sonra baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ankarada

HEYETLER ARASI GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ankarada

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İlham Aliyev başkanlığında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ikili ilişkiler gözden geçirilecek. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı yapılacak.


Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ankarada