Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altılı Masa’ya eleştiri: ‘Organik değil tamamen naylon’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altılı Masa’ya eleştiri: ‘Organik değil tamamen naylon’

26.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Erzurum’da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Son bir haftada yaşananlar bile Altılı Masa’nın organik değil, tamamen inorganik, yani naylon, proje mahsulü bir yapı olduğunu göstermiştir. 2023 seçimleri eski Türkiye bakiyesi bu arkaik ekibin siyaset sahnesinden silinmesine de vesile olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altılı Masa’ya eleştiri: ‘Organik değil tamamen naylon’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Erzurum’da “İlk Oyum AK Parti’ye İlk Oyum Erdoğan’a” programında gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

HAMBURGER DEĞİL, CAĞ KEBABI: 40 seneyi aşan siyasi hayatım boyunca hep gençlerle birlikte yol yürüdüm. Muhalefet toplanıp dağılmaktan başka hiçbir icraat yapmazken biz ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimize kulak verdik. Birileri FETÖ’cülerle benzin istasyonlarında hamburger yemek için 10 bin km uzağa giderken, biz cağ kebabını yedik.

TOGG İLK ÇEYREKTE: 2023 sıradan bir yıl olmanın ötesinde, tarihimizde pek çok dönüm noktasını barındıran bir sembol. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını millet varlığımız açısından taşıdığı öneme uygun şekilde idrak etmek için canla başla çalışıyoruz. Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’u sizlerin de heyecanla beklediğini biliyorum. İnşallah birkaç ay sonra TOGG’un Oltu Siyahını yollarımızda görmeye başlayacağız.

Haberin Devamı

KARADENİZ GAZI: Ayrıca ülkemiz donanmasının şimdiye kadar gördüğü en büyük askeri gemisi olacak Anadolu’yu yine gelecek sene kullanıma sunuyoruz. Yine gelecek yıl Muharip İnsansız Savaş Uçağımız Kızıl Elma’nın seri üretimi başlıyor. Milli Muharip Uçağımızı da hangardan çıkartıyoruz. Türksat 6A’yı uzaya fırlatıyoruz. Böylece uzaydaki toplam uydu sayımızı 10’a çıkarmış olacağız. Karadeniz’de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğalgazı da 2023’ün ilk çeyreğinde evlerimizde kullanacağız.

ALTILI MASA DENİLEN UCUBE: Önümüzdeki seçimler cumhuriyetimizin 100. yılını layıkıyla idrak etme yanında, Türkiye’nin kutlu yürüyüşünün kesintiye uğramaması bakımından da çok büyük önem taşıyor. Sandık önümüze geldiğinde yapacağımız tercih çok nettir. Ülkemiz ya sabah akşam sürekli kavga eden birbirlerinin kuyusunu kazan Altılı Masa denilen ucube yapının insafına kalacak ya da AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın güçlü, vizyoner, dirayetli liderliğinde emin adımlarla geleceğe yürüyecektir.

2023 VESİLE OLACAK: Göreve geldiğimizde Türkiye’nin bir numaralı sorunu terördü. Şimdi terör kaldı mı? Cudi’yi, Gabar’ı, Tendürek’i, Bestler Deresi’ni çökerttik mi? Ne dedik? Biz onların inlerine gireceğiz dedik, girdik mi? Ama birileri de Suriye’nin kuzeyine gidip orada turistik seyahat yapacaklarmış. Onlar terörle böyle mücadele ediyor biz ise inlerine girerek ediyoruz, farkımız bu. Son bir haftada yaşananlar bile önündeki ve arkasındakilerle birlikte Altılı Masa’nın organik değil, tamamen inorganik, yani naylon, tamamen proje mahsulü bir yapı olduğunu göstermiştir. Her türlü ayak oyununun çevrildiği, fitnenin fesadın entrikanın kol gezdiği bu garip birliktelikten ne ülkeye ne millete ne gençlerimize hiçbir hayır gelmeyeceği anlaşılmıştır. Şayet solukları yetip de o vakte kadar ayakta kalabilirlerse 2023 seçimleri eski Türkiye bakiyesi bu arkaik ekibin siyaset sahnesinden silinmesine de vesile olacaktır. Bunun için hepimize, özellikle de siz gençlerimize çok önemli görevler düşüyor.

Haberin Devamı

KİLİDİ GENÇLER AÇACAK: 2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanacak. Sandıktan kimin çıkacağının kararını en çok da bu gençlerimiz verecek. Tamam ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Yani önümüzdeki seçimlerin kilidini şu veya bu parti değil, bizatihi sizler açacaksınız. Kullanacağınız oylar ile Türkiye’nin gelecek 5 yılıyla birlikte aynı zamanda 25 yılına da damga vuracaksınız. AK Parti’nin gençlerin partisi olduğunu sizler göstereceksiniz. Bu hassasiyetle 2023 seçimlerine yaklaşmanızı bekliyorum. Gençler rehavete kapılmak yok, korkmak çekinmek yok, yorulup geriye düşmek yok, inanacağız, çalışacağız, koşturacağız, sandıklara sahip çıkacağız, 2023 seçimlerinde yine çok büyük bir zafere hep birlikte imza atacağız.

Haberin Devamı

RUSYA İLE YENİ ADIM: Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta ne yazık ki batı sadece tahrik unsurlarını devreye soktu. Arabuluculuk noktasında da 2022’de bu rolü Türkiye olarak biz üstlendik ve Karadeniz Tahıl Koridoru’nu işlettik ve oradan özellikle hedefimiz öncelikle fakir ülkeler. İşin daha yoğun bir tarafı gübre meselesi var, onu da Rusya’yla birlikte adımları atacağız. Hepsinden öte 2023’te bizim için önemli olan Karadeniz’deki doğal gaz olayı. İnşallah bu doğal gaz rezervini çıkarmak suretiyle bu adımı attığımız anda da Türkiye de çok farklı bir veçheye ulaşmış olacak.

Haberin Devamı

‘Ronaldo’yu harcadılar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altılı Masa’ya eleştiri: ‘Organik değil tamamen naylon’

MACRON’A TESELLİ: (Dünya Kupası finalinde Macron’u teselli ettiniz mi?) Kendisini teselli derken ‘Arjantin iyi oynadı, kazandı Macron’ dedim, üzülme. Fakat tabi penaltılarda da Arjantin gerçekten muhteşemdi. Messi o yaşına rağmen, yalnız Mbappe geleceği tehdit ediyor, yaş 23, Messi 34, her iki tarafı çevirmede Messi’nin tecrübesi ağırlığını koydu. Arjantin de böylece 30 yıldan sonra dünya kupasını almış oldu, hayırlı olsun, darısı başımıza.

RONALDO’YA SİYASİ YAPTIRIM: (Messi-Ronaldo yarışında Ronaldo’yu tercih etmiştiniz. Fikriniz değişti mi?) Onları kıyaslamak bize düşmez de, Ronaldo’yu harcadılar. Ronaldo’ya maalesef siyasi yaptırım uyguladılar. Ronaldo gibi bir futbolcuyu kalkıp ikinci yarıda sokmak, 15 dakika, yarım saat sokmak, onun hem psikolojisini hem bütünüyle enerjisini alıp götürdü. Ronaldo aldığım bilgilere göre Suudi Arabistan’a gidiyor. Filistin davasına sahip çıkan birisidir.