Gündem ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi, hızlı karar almada kritik öneme sahip’

‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi, hızlı karar almada kritik öneme sahip’

19.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin önemini anlatırken Karabağ Savaşı’nı örnek verdi.

‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi, hızlı karar almada kritik öneme sahip’

Parlamenter sistemin geçerli olduğu bir durumda kararların uygulamaya konulmasının altı ayı bulabileceğini aktaran Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte Türk askerlerinin Karabağ’a konuşlandırılmasının sadece 24 saat içinde gerçekleştiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Avrasya Stratejik Araştırmalar Platformu, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay’ı özel bir toplantıda ağırladı. Buluşmada, Oktay Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile parlamenter sistem arasındaki farklara değindi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hızlı karar alma süreçlerinde kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Oktay, sistemin uluslararası alanda devletin daha hızlı büyümesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Karabağ örneği

Oktay, Karabağ Savaşı’nı örnek vererek, parlamenter sistemin geçerli olduğu bir durumda kararların uygulamaya konulmasının altı ayı bulabileceğini aktardı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte Türk askerlerinin Karabağ’a konuşlandırılmasının sadece 24 saat içinde gerçekleştiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Oktay, Karabağ’da elde edilen zaferin sadece Türkiye için değil Türk dünyası için de büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Oktay, bu başarıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin büyük fayda