Gündem Dedikodular yayılınca kimse yüzüne bakmadı! 28 yıldır çivi bile çakılmayan lüks villalar

Dedikodular yayılınca kimse yüzüne bakmadı! 28 yıldır çivi bile çakılmayan lüks villalar

16.02.2024 - 13:36 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nde 31 lüks villanın internette yayılan dedikoduları ortalığı karıştırdı. Yaklaşık 28 yıldır kaba inşaat halinde bulunan villalar ise vatandaşa isyan ettirdi.

Darıca’da Pirireis Mahallesi Yelkenkaya Mevkii’nde denize cephe tepe üzerine kurulu olan ve yaklaşık 28 yıldır kaba inşaat halinde bulunan 31 lüks villanın FETÖ'ye ait olduğu söylentileri internette yayılınca bu villalar merak konusu oldu. Ortalığı karıştıran iddia aslında gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Resort Yelkenkaya Projesi'nde 13 bin metrekarelik alana sahip arsaya, 21 villa yerine 31 villa yapınca inşaat çalışmaları imar mevzuatına uyulmadığı gerekçesiyle inşaat çalışmalarına 28 yıl öne son verildi. İnşaat halindeki 31 villa harabeye dönerken, alkol ve uyarıcı madde kullananların da uğrak yeri olmuş durumda. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlar, bölgenin temizlenmesi ve hazine arazi olan kısmının halka açılmasını istiyor.

Dedikodular yayılınca kimse yüzüne bakmadı 28 yıldır çivi bile çakılmayan lüks villalar

"BURANIN DERHAL TEMİZLENMESİNİ, HALKA AÇILMASINI İSTİYORUZ"

Konuya ilişkin bildiklerini anlatan mahalle sakini Furkan Bölük, "20 yıldan aşkın süredir villalar var. Burada çok fazla alkol, uyuşturucu gibi madde kullanımı oluyor. Alkol içip arabasıyla denize uçanlar da oluyor. Bazı intihar olayları da burada geliştiğini duyuyoruz"

Haberin Devamı

Dedikodular yayılınca kimse yüzüne bakmadı 28 yıldır çivi bile çakılmayan lüks villalar

Bölük, "Emniyet güçlerimiz ne kadar önlem alsa da yeterli olmadığını düşünüyorum. Buranın derhal temizlenmesini, halka açılmasını istiyoruz. Mahalleli olarak biz villaların FETÖ'ya ait olmadığını düşünüyoruz, öyle olmadığını da duyduk. Villaların kime ait olduğuna dair fikrimiz yok. Villaların deprem öncesi yapı olduğu için imarla alakalı problemin olduğunu biliyoruz. Villalarla alakalı adli sürecin devam ettiğini biliyoruz" dedi.