Gündem Deprem mi oldu? Güncel son depremler ekranı (23 Şubat Pazar)

Deprem mi oldu? Güncel son depremler ekranı (23 Şubat Pazar)

23.02.2020 - 16:28 | Son Güncellenme:

Son dakika deprem haberlerine bir yenisi daha eklendi. Manisa'nın Aksihar ilçesinde deprem meydana geldi. Durum böyle olunca 'Son depremler' listesi yoğun ilgi görmeye başladı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin geçtiği son dakika deprem bilgilerine göre, sabah saatlerinde İran'da 5.7 şiddetinde deprem meydana geldi. Manisa'da ise saat 15.40'da, 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte Son depremler ayrıntısı...

Deprem mi oldu Güncel son depremler ekranı (23 Şubat Pazar)

Son dakika deprem haberleri geliyor. Gelen bir son dakika haberine göre, AFAD'ın duyurduğu bilgiye göre, Manisa'nın Aksihar ilçesinde deprem meydana geldi. İran deprem haberlerinden sonra Manisa deprem haberleriniz aktarmaya devam ediyoruz. İşte son depremler...

Haberin Devamı

MANİSA'DA DEPREM

Gelen bir son dakika haberine göre, AFAD'ın duyurduğu bilgiye göre, Manisa'nın Aksihar ilçesinde saat 15.40'da, 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İRAN'DA DEPREM

Son dakika gelen bilgilere göre; İran'da merkez üssü Khoy olan Türkiye saatiyle 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Öte yandan depremin Van'da hissedildiği öğrenildi.

Yerin 5 kilometre altında gerçekleşen 5.7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü, Salmās kentine 21 kilometre uzaklıkta.

Sarsıntı Türkiye'den de hissedildi, Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre Van'ın Saray ilçesi depremin merkez üssüne 27 kilometre mesafede bulunuyor. Özalp ilçesinin uzaklığı ise 71 kilometre.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre ise, Türkiye saatine göre 08.52'de meydana gelen depremin büyüklüğü 5.9.
Demirören Haber Ajansı, depremin Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de yoğun şekilde hissedildiğini bildiriyor. Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır ve Ağrı'yı da salladı.

Haberin Devamı

Umman Denizi'nden geçip İran'ın güney ve batısını boydan boya kat eden fay hattı, son yıllarda hareketli. Türkiye içlerine kadar uzanan söz konusu fay hattında 2017'nin sonunda gerçekleşen 7.3 büyüklüğündeki sarsıntı, 550'den fazla can kaybına yol açmıştı.

BAKAN SOYLU: 9 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'daki depremin ardından Van'da 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

"AFAD ekiplerimiz Van Özpınar köyüne ulaştı, diğerlerine ulaşmak üzere. Enkaz altında vatandaşlarımızın olduğu belirtiliyor." diyen Soylu, "37 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere ulaştırıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." ifadesini kullandı.

Özalp ilçesinin uzaklığı ise 71 kilometre. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre ise, Türkiye saatine göre 08.52'de meydana gelen depremin büyüklüğü 5.9. Anadolu Ajansı, Van'ın Başkale ilçesine bağlı Gelenler Mahallesi'nde yıkılan evlerin fotoğraflarını servis etti. Demirören Haber Ajansı, depremin Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de yoğun şekilde hissedildiğini bildirildi.

Haberin Devamı

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Van Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasında bölgeye AFAD ve UMKE ekiplerinin sevk edildi bildirildi. Açıklamada, "Deprem sonrası Başkale ilçemizin Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallelerinde hasar meydana gelmiştir" denildi.

Sarsıntı, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır ve Ağrı'yı da salladı. Umman Denizi'nden geçip İran'ın güney ve batısını boydan boya kat eden fay hattı, son yıllarda hareketli.

Türkiye içlerine kadar uzanan söz konusu fay hattında 2017'nin sonunda gerçekleşen 7.3 büyüklüğündeki sarsıntı, 550'den fazla can kaybına yol açmıştı.

SON DEPREMLER

Deprem mi oldu Güncel son depremler ekranı (23 Şubat Pazar)

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ