Gündem Derince'de vatandaşlar yaşadıkları korku dolu anları anlattı: Deprem oluyor zannettik

Derince'de vatandaşlar yaşadıkları korku dolu anları anlattı: Deprem oluyor zannettik

07.08.2023 - 20:46 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin Derince ilçesinde TMO silolarında meydana gelen büyük patlamanın sesini duyanlar, yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Mutfakta yemek yedikleri sırada büyük bir ses duyduğunu söyleyen bir vatandaş, "Bir anda çok büyük bir patlama sesi duyduk. Ev sallandı, pencerelerimiz açıldı. Deprem oluyor zannettik. Bayağı büyük bir sarsıntıydı. Balkona çıktım ve büyük bir toz bulutu gördük. Ben askeriyede patlama olduğunu düşündüm" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nde bugün saat 14.40 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yükselen dumanlar kentin her yerinden görüldü. 12 kişinin yaralandığı olayda, Gölcük, Körfez, Derince ilçelerinde evlerin pencereleri sallandı. Tonlarca tahılın bulunduğu depolar büyük hasar alırken, içeride bulunan buğday da alana saçıldı. Patlamanın ardından ortalık savaş alanına döndü.

Haberin Devamı

"DEPREM OLUYOR ZANNETTİK"

TMO'ya yakın bölgede oturan vatandaşlar ise patlamada büyük korku yaşadı. Mutfakta yemek yedikleri sırada patlamanın meydana geldiğini söyleyen Dilek Şen, "Bugün 14.40 sıralarında mutfakta yemek yiyorduk, bir anda çok büyük bir patlama sesi duyduk. Ev sallandı, pencerelerimiz açıldı. Deprem oluyor zannettik. Bayağı büyük bir sarsıntıydı. Balkona çıktım ve büyük bir toz bulutu gördük. Ben askeriyede patlama olduğunu düşündüm. Koku olur diye pencereleri kapattım. Zaten hemen itfaiye, polis ve ambulansın geldiğini gördük. Kalabalık çoğaldı. Televizyona baktık ve haberlerde gördük. Korku yaşadık. Etkilendik, yeni kendimize geldik diyebilirim" dedi.

"BİR DAHA BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMAK İSTEMİYORUM"

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 senedir Derince'de ikamet ettiğini söyleyen Şen, "Riskli bir bölge olduğunu fark ettim. Ben 1 senedir burada oturuyorum. Bir daha böyle bir şey yaşamak istemiyorum. Yetkililerden de tedbir almalarını rica ediyorum. Rabbim bir daha yaşatmasın" diye konuştu.

"KORKTUK, DEPREM OLDU SANDIK"

Şen'in kızı Melisa Zeynep ise, "Annemle birlikte evdeydik. Yemek yerken şiddetli ses duyduk. Balkona çıktığımızda dışarıda toz bulutu vardı. Korktuk, deprem oldu sandık ama deprem değilmiş" ifadelerini kullandı.

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

VALİ YAVUZ: BUĞDAY TOZU SIKIŞMASINDAN KAYNAKLI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Enkaz altında kimse bulunmuyor. Buğday tozu sıkışması kaynaklı bu tür patlama olabileceği değerlendiriliyor. Konunun uzmanları elbette çok yönlü olarak bakıyorlar. Şu anda bir yangın söz konusu değil." dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: GEMİLERDE OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Ulaştırma Bakanlığı'ndan da patlamaya ilişkin açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait Kıyem-3 Hızlı Tahlisiye (can kurtarma) botumuz olay yerine yönlendirilmiştir. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan Nene Hatun acil müdahale gemimiz ve Tuzla’da konuşlu bulunan şark römorkörümüz kalkışa hazır beklemektedir. Yapılan kontrollerde, limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir TMO silolalarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla Kıyem-3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir." denildi.

Haberin Devamı

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yumaklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Toprak Mahsulleri Ofisimizin Derince Liman Silosu’nda meydana gelen patlamada yaralanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Kocaelili vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Patlamayla ilgili teknik inceleme başlatılmış olup, gerekli çalışmalar yürütülmektedir" ifadelerine yer verdi.

'PATLAMADAN 12 KİŞİ ETKİLENMİŞ OLUP, 3’Ü YOĞUN BAKIMDA ENTÜBE DURUMDADIR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kocaeli Derince Toprak Mahsulleri Ofisi deposunda meydana gelen patlamadan 12 kişi etkilenmiş olup, 3’ü yoğun bakımda entübe durumdadır. Yaralıların tedavileri Kocaeli Şehir Hastanesi, Derince Devlet, Seka Devlet ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde devam ediyor. Yaralılara, Kocaeli Derince Toprak Mahsulleri Ofisi çalışanlarına ve şehir halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAKAN TUNÇ: GEREKLİ ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Kocaeli'nin Derince ilçesinde TMO silosunda meydana gelen patlama ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Kocaeli Derince’de Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait siloda meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Elim hadisenin aydınlatılması için gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.