Gündem DGS geç başvuru günü ne zaman? Bu yıl DGS hangi tarihte?

DGS geç başvuru günü ne zaman? Bu yıl DGS hangi tarihte?

13.05.2019 - 11:03 | Son Güncellenme:

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) başvuru işlemleri 26 Nisan - 8 Mayıs 2019 tarihleri arasında alındı. DGS başvuru tarihlerini kaçıran adaylar, DGS geç başvuru gününü araştırmaya başladı. Peki DGS geç başvuru günü ne zaman?

DGS geç başvuru günü ne zaman Bu yıl DGS hangi tarihte

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) bu yıl ne zaman uygulanacak? merak konusu. Eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyenlerin başvuruda bulunduğu DGS sınavı için heyecan dorukta. Peki DGS geç başvuru günü ne zaman? dGS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? İşte merak edilen 2019 DGS tarihi...

Haberin Devamı

DGS NE ZAMAN UYGULANACAK?

DGS, 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak. Sınav saati: 10.15, sınav süresi ise 150 dakika.

DGS GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

DGS geç başvuru günü, 21 Mayıs 2019 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ SINAV ÜCRETİ: 180,00 TL

DGS GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

DGS geç başvuru işlemi, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden alınacak. DGS geç başvuru ücretinin de yatırılmasından sonra başvuru işlemi tamamlanacak.

SINAVIN KAPSAMI

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.