Gündem DGS için geri sayım! 2019 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

DGS için geri sayım! 2019 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

20.06.2019 - 09:00 | Son Güncellenme:

DGS sınavı için geri sayım sürüyor. Ön lisans eğitimlerini Lisans'a tamamlamak isteyen binlerce adayı yakından ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı için başvuruların alınmasının ardından sınavın yapılacağı tarihe kısa bir süre kala adaylar sınavların gerçekleştirileceği bina ve salonlara atama işlemleri hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Peki DGS sınav giriş yerleri bugün açıklanır mı?

DGS için geri sayım 2019 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı

Üniversite eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen binlerce adayı yakından ilgilendiren DGS sınavı için başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından gözler sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarihe çevrildi. 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan DGS sınavı için sınavın yapılacağı bina ve salonlara atanma işleminin ÖSYM tarafından kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor. Peki DGS sınav giriş yerleri bugün içerisinde açıklanır mı?

Haberin Devamı

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Dikey Geçiş Sınavı giriş yerleri henüz belli olmadı. DGS dınav giriş yerleri belli olduğunda haberimizin içeriğinden detaylı bilgi alailirsiniz.

DGS NE ZAMAN?

Sınav, 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacaktır.

SINAVIN KAPSAMI

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.