Gündem 2020 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? AİS ÖSYM giriş ile sınav giriş yeri sorgulama

2020 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? AİS ÖSYM giriş ile sınav giriş yeri sorgulama

27.07.2020 - 14:57 | Son Güncellenme:

DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı sorusu sınava girecek olan adaylar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan DGS sınavına katılım sağlayacak olan adaylar sınava girecekleri bina ve salonları sorgulamaya devam ediyor. Önlisans eğitimlerini lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar DGS sınavına girecek. Peki DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2020 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı AİS ÖSYM giriş ile sınav giriş yeri sorgulama

DGS sınav giriş belgeleri yayımlandı mı sorusu adaylar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. İki yıllık önlisans eğitimlerini dört yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar DGS sınavında ter dökecek. 9 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan DGS sınavı öncesinde adaylar DGS sınav giriş yerlerini araştırmaya devam ediyor. Peki DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından DGS sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarihe ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken sınavın 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceği ve Kurban Bayramının araya denk geleceği hesaba katılırsa sınav giriş belgelerinin bu hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 DGS 9 Ağustos tarihinde yapılacak. 10.15'te başlayacak sınav 150 dakika sürecek. Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır.

Haberin Devamı

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANCAK?

9 Ağustos'ta yapılacak olan DGS'nin sonuçları 9 Eylül'de açıklanacak.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA