Gündem Dikey Geçiş Sınavı başvurusu nasıl yapılır? 2019 son DGS başvuru günü...

Dikey Geçiş Sınavı başvurusu nasıl yapılır? 2019 son DGS başvuru günü...

02.05.2019 - 10:51 | Son Güncellenme:

26 Nisan tarihinde başlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları tüm hızıyla sürerken henüz başvurularını gerçekleştirmemiş adaylar için hem son DGS başvuru günü ne zaman hem de Dikey Geçiş Sınavı başvurusu nasıl yapılır sorularının cevaplarını derledik. İşte ayrıntılar...

Dikey Geçiş Sınavı başvurusu nasıl yapılır 2019 son DGS başvuru günü...

DGS başvuruları ÖSYM tarafından alınmaya devam ediyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavuı için başvurular 26 Nisan tarihine alınmaya başladı. 8 Mayıs tarihinde sona erecek olan DGS başvuruları için adaylar başvuru işlemini tamamladıktan sonra başvuru ücreti olan 120 Türk Lirasını elektronik ortamda veya bankamatikler aracılığıyla ödeyebilecek. Peki DGS başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme bulunmayanlar.

Haberin Devamı

Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.