Gündem Dikey Geçiş Sınavı giriş belgesi nasıl alınır? DGS'de kaç soru sorulacak?

Dikey Geçiş Sınavı giriş belgesi nasıl alınır? DGS'de kaç soru sorulacak?

23.06.2019 - 12:08 | Son Güncellenme:

DGS sınav giriş yerleri yoğun ilgi görüyor. ÖSYM tarafından uygulanacak olan DGS 30 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleşecek. DGS adayları ise sınav gününe kadar, sınav giriş belgesini edinmek istiyor. Peki DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? DGS'de kaç soru sorulacak?

Dikey Geçiş Sınavı giriş belgesi nasıl alınır DGSde kaç soru sorulacak

26 Nisan - 8 Mayıs 2019 tarihleri arasında alınan DGS başvuru işlemleri sonrasında adaylarda sınav heyecanı başladı. DGS'ye sayılı günler kala adaylar, ÖSYM'nin sayfasına akın ediyor. DGS sınav girşi belgeleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden alınıyor.

Haberin Devamı

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVIN KAPSAMI

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.