Gündem Dilan Polat ve Engin Polat'tan flaş talep! Vergi borçlarını ödemek istiyorlar

Dilan Polat ve Engin Polat'tan flaş talep! Vergi borçlarını ödemek istiyorlar

13.12.2023 - 21:01 | Son Güncellenme:

Tutuklu fenomen Dilan Polat'ın tedbir konulan milyonluk araçları, villaları için avukatlarından satılsın talebi geldi. Bu talebin nedeni ise 'vergi borcunu şimdiden ödemek istiyoruz' diye açıklandı. Son kararı ise mahkeme verecek. İşte merak edilen detaylar...

Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatından flaş bir açıklama geldi. Avukat Hüseyin Kaya "Müvekkillerimin üzerlerine düşecek borcun dava sonuna veya herhangi bir şekilde daha sonraya kalmaması için bir strateji belirledik." dedi.

Haberin Devamı

Dilan Polat ve Engin Polattan flaş talep Vergi borçlarını ödemek istiyorlar

DEVLETE BORÇLARI ÖDENSİN

Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya tutuklu fenomen ve eşinin malları satılsın ve devlete borçları ödensin dedi. "Hem hazineye önceden para girmiş olur. Borcumuzu ödemenin rahatlığı ile hareket etmiş oluruz." denildi.

Pahalı marka arabalar, havuzlu lüks villalar, sayısız güzellik merkezleri ile Dilan Polat'ın gösterişli o hayatı... İşte MASAK'ı harekete geçiren bunlardı.

Dilan Polat ve eşi daha tutuklanmadan mal varlıklarına el konuldu. Çiftin tüm banka hesapları donduruldu. Araçları da önce yediemine sonra da TMSF otoparkına çekildi. 4 Kasım günü de Polat ikilisi ve yakınları tutuklandı.

AVUKATLARINDAN YENİ HAMLE

Av. Kaya "Şu an itibariyle MASAK'ın belirlemiş olduğu veya vergi inceleme birimlerinin belirleyeceği miktar üzerinden müvekkillerin üzerine düşecek borcu dava sonuna veya daha sonraya kalmaması için bir strateji belirledik" dedi.

Haberin Devamı

VERGİ BORÇLARI HESAPLATILDI

Kaya, emekli vergi müfettişlerine Polat'ların vergi borcunu hesaplattı. Avukat Kaya "Biliyorsunuz MASAK raporlarında da 170 milyon civarında bir fatura ile ilgili bir sorun olduğu, aşağı yukarı netleşmiş idi" dedi. Bu vergi cezasının ödenmesi için Dilan Polat ile Engin Polat'ın tedbir konulan mallarının satışa çıkarılması talep ediliyor. Kaya "Kayyum olarak yönettikleri şirketlerdeki aktifler de mevcut paralar da çok lüzumlu olmayan araçlardan satılarak borca mahsuben ödenmesi konusunda talepte bulunacağız. Vergi dairesine de bulunacağız, savcılığa da bulunacağız." dedi.

Polat'ın avukatının bu talebine mahkeme karar verecek.