Gündem Diyanetten Afrika’ya hayat suyu

Diyanetten Afrika’ya hayat suyu

03.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Diyanet Vakfı Ramazan programı kapsamında 75 ülke 208 bölgede ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattı. Vakfın yardım götürdüğü yerlerden birisi olan Tanzanya’da temiz içme suyu sağlayan 21 su kuyusu açıldı...

Diyanetten  Afrika’ya hayat suyu

Ünal Çam - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV),  “Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin” 2021 yılı ramazan programı kapsamında dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattı.  2020 yılı ramazan ayında pandemi koşulları nedeniyle 39 ülkeyle sınırlı kalan yardım çalışmaları bu sene 75 ülkeye çıkarıldı. İhtiyaçlara göre su kuyusu, cami, gıda kolisi, alışveriş kartı ve çocuklara bayramlık şeklinde ulaştırılan yardımlar ihtiyaç sahiplerine erken bayram sevinci yaşattı. Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci  Başkanı İhsan Açık ile gönüllülerden dizi ve sinema oyuncusu Celal Al, Rap sanatçısı Resul Aydemir, Milli Basketbol oyuncusu Furkan Aldemir’in olduğu bir ekip Tanzanya’da ihtiyaç sahipleriyle buluştu. Yardım programlarına Tanzanya Darüsselam Büyükelçisi Dr.  Mehmet Güllüoğlu da katıldı. Tanzanya’nın çeşitli bölgelerinde toplam 21 su kuyusu  açıldı, 4 cami yapıldı ve bin adet gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirildi.  Yardım programı kapsamında bir yetimhaneyi de ziyaret eden gönüllüler çocuklara bayramlık kıyafetler dağıtarak çocuklarla keyifli zaman geçirdi.

Haberin Devamı

Diyanetten  Afrika’ya hayat suyu

Büyükelçi’den teşekkür

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık, Türkiye’den gönderilen yardımları titizlikle Tanzanya’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarına belirterek “Yardım ulaştırdığımız insanların bir yandan maddi ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ederken bir yandan da manevi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gayret gösteriyoruz. 50 ile 500 metre derinliklere sahip, güneş enerjisi ile çalışan ve büyüklüğüne göre 10 ila 50 ton kapasiteli deposu bulunan su kuyusu ve vakıf çeşmelerimiz sadece insanlara değil bölgedeki tüm canlıların hayata tutunmasını sağlıyor” dedi.

Türkiye’nin Darüsselam Büyükelçisi Güllüoğlu, “Afrika su konusunda hem zenginliği hem de fakirliği yaşayan bir bölge, etrafta göller ve nehirler olmasına rağmen suyun ulaştırılmasında yaşanan zorluklar var. Bu yüzden Afrika’da yüzlerce, binlerce kuyu açılıyor. Yine burada Türkiye Diyanet Vakfı tarafından açılan kuyu bugün ilk defa kullanıma sunuluyor. Buradaki bu ihtiyacı karşılayan ve bağış yapanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.