Gündem Doğalgaz zammı protestocularına zabıtadan dayak

Doğalgaz zammı protestocularına zabıtadan dayak

20.01.2009 - 14:08 | Son Güncellenme:

.

Doğalgaz zammı protestocularına zabıtadan dayak

İZMİT’te Kocaeeli Büyükşehir belediye binası önünde doğalgaz zamlarını protesto eden 11 üniversite öğrencisi, buradaki özel güvenlik görevlileri ve zabıta ekipleri tarafından dövüldü. Hırpalanan öğrenciler belediye binası önünden uzaklaştırılırken, olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekibi belediye binası önünde önlem aldı.
Kendilerini ‘Öğrenci kelektifleri’ olarak adlandıran 4’ü kız 7’si erkek 11 Kocaeli Üniversitesi öğrencisi, doğalgaz fiyatının yüksek olduğunu, evlerinde faturayı ödeyemedikleri için doğalgazlarının kesik olduğunu ve soğukta oturduklarını söyledi. Belediye binasının yakınına protesto için çadır kurmak istediklerini belirten öğrencilerin çevresini bir anda özel güvenlik görevlileri ve belediye zabıta ekipleri sardı. Öğrenciler, “Çalışınca oluyor diyorsunuz. Her yere lale dikmesini biliyorsunuz. Çözüme gelince hiç bir iş yapmıyorsunuz. Doğalgaz zammı yüzde 84’e ulaştı. Biz kendimize Güzin Abla aramıyoruz. Sorunların sözümü için buradayız Bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.
Zabıta ve güvenlik görevlilerinin bina önünden uzaklaşmalarını istediği öğrenciler bunu reddedince, zabıta ve güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Görevliler gençleri döverek uzaklaştırırken, gelen Çevik Kuvvet ekipleri belediye binası önünde önlem aldı.