Gündem Doktorların e-Devlet şifresini kullanmışlar! 2,5 milyon lira zarar...

Doktorların e-Devlet şifresini kullanmışlar! 2,5 milyon lira zarar...

12.11.2018 - 11:43 | Son Güncellenme:

Başkentte para karşılığı sahte engelli raporu  düzenledikleri iddia edilen, doktor ve hastane personelinin de aralarında yer  aldığı 27 şüpheli yakalandı.

Doktorların e-Devlet şifresini kullanmışlar 2,5 milyon lira zarar...

Ankara'da para karşılığı sahte engelli rapor düzenleyerek 73 kişiyi emekli eden ve devleti 2,5 milyon lira zarara uğrattıkları tespit edilen çete çökertildi. Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda aralarında 8 hastane çalışanın da bulunduğu 27 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin engelli raporu almak isteyenlere özür oranlarında usulsüz olarak Sağlık Kurulu Rapor'u aldıkları belirlendi. Takibe alınan çetenin örgüt lideri ve yöneticileri hastane çalışanı gibi tüm gün irtibatlı çalışanların olduğu hastanelerde bulundukları, örgüt üyeleri tarafından temin edilen şahısların tüm işlemlerini takip ettikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ayrıca şüphelilerin irtibatlı oldukları hastane çalışanlarıyla rüşvet içerikli görüşmeler yaptıkları tespit edildi. Çetenin sahte engelli raporu temin ettikleri 73 kişiden kişi başı 9 ile 20 bin lira arasında değişen para aldıkları öğrenildi. Yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ardından çökertilen çeteden 2 şüphelinin ise daha önce işledikleri bir suçtan dolayı cezaevinde tutuklu oldukları belirtildi.

DOKTORLARIN E-DEVLET ŞİFRESİNİ KULLANMIŞLAR

Mali Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında sahte rapor verdiği tespit edilen A.K. isimli bir doktorun da gözaltına alındığı kaydedildi. Şüphelilerin, kamu hastanelerinin her biri için ayrı ayrı organizasyon kurduğu ve hastanelerde çalışan personel aracılığıyla bazı doktorların e-Devlet şifresini kullanarak, rapor almak isteyen ama "özürlülük derecesi" yeterli olmayan kişilerin yerine "joker" adı verilen sahte hastalar kullanarak işlem yaptırdıklarını bildirildi.

Haberin Devamı