Gündem Döner bıçaklı saldırıya ilk duruşmada ceza

Döner bıçaklı saldırıya ilk duruşmada ceza

22.11.2022 - 13:36 | Son Güncellenme:

Fatih’te yol kenarında hurda arabasını çekmesini isteyen otomobil sürücüsüne döner bıçağıyla saldıran kağıt toplayıcısı Ferhad Omranıfar, “silahla kasten yaralama” suçundan hakim karşısına çıktı. Duruşmada yaptığı savunmada pişman olduğunu ve özür dilediğini söyleyen sanığa hakimin verdiği karşılık dikkat çekti.

İstanbul Fatih’te 9 Ekim Pazar günü saat meydana gelen olayda İranlı kağıt toplayıcısı Ferhad Omranıfar, çöp konteynerinden kağıt toplarken hurda arabasını yola park etmişti. O sırada otomobiliyle yoldan geçen Seyhmus Aykurt, Omranıfar’dan yol isteyince ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine motosikletinden döner bıçağı çıkaran Ferhad Omranıfar Aykurt’a saldırdı. Kolundan yaralanan Şeyhmus Aykurt hastaneye kaldırılırken, Ferhad Omranıfar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

“KENDİMDEN GEÇTİ KAVGA ÇIKTI”

Sanık Ferhad Omranıfar’ın yargılanmasına bugün İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada tutuklu sanık Ferhad Omranıfar ve müşteki Şeyhmus Aykurt katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Ferhad Omranıfar, eşinin Türk olduğunu ve 3 çocukları olduğunu söyleyerek, “Beyefendi benden yol istedi. Yol vardı zaten, kendimden geçtim kavga çıktı. Yapmamam gereken şeyi yaptım. Kendisinden özür diliyorum. Ellerinden öpüyorum. Pişmanım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özür dilerim. Dükkanında ne kadar isterse çalışabilirim. Ne kadar isterse çalıştırabilir” dedi.

Döner bıçaklı saldırıya ilk duruşmada ceza

“ÖLÜM TEHLİKESİ ATLATTIM”

Sanığın ardından söz verilen müşteki Şeyhmus Aykurt ise, 14 yıldır esnaf olduğunu söyleyerek, “Kendisinden yol istedim. Buradan TIR geçer dedi. Herhangi bir küfür ya da hakaret etmedim. Motorun altından döner bıçağı çıkardı. Araçta kolum kırıldı. Diz kapağım parçalandı. Ölüm tehlikesi atlattım. Şikayetçiyim” dedi.

Haberin Devamı

Döner bıçaklı saldırıya ilk duruşmada ceza

“SENİN YAPTIĞIN ŞEY ÖZÜR DİLENECEK BİR ŞEY DEĞİL”

Aykurt’un beyanı sonrası sanık yeniden özür dileyince duruşma savcısı, “Senin yaptığın şey özür dilenecek bir şey değil. Öldürmeye teşebbüs etmişsin” dedi. Sanık yeniden özür dileyip pişman olduğunu söyleyince bu kez hakim sanığa, “Türkiye’ye gelmişsin. Bir Türk vatandaşı ile evlenip 3 çocuk yapmışsın. Zaten kağıt toplayarak zor geçiniyorsun. Seni salarsam bir daha yapmayacağına toplum adına beni ikna etmen lazım. Seni tahliye edersem bırak döner bıçağını bir çakı bile taşıyamazsın” dedi, “Çok pişmanım. Elinizi ayağınızı öperim” dedi.

7 YIL 6 AY HAPİS

Alınan beyan ve savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ferhad Omranıfar’ı “hayati tehlike yaratacak şekilde silahla kasten yaralama” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Döner bıçaklı saldırıya ilk duruşmada ceza

Şeyhmus Aykurt

“GEREKEN CEZAYI ALDI”

Duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan müşteki Şeyhmus Aykurt, tedavisinin devam ettiğini söyleyerek, “İki yıl daha parmaklarımı kullanamayacağım. Sanığı daha önce birkaç kez arkadaşlardan duydum, bu arkadaş defalarca bu hareketleri yapmış, gereken cezayı aldı zaten, karardan memnunuz” dedi.