Gündem E-Bordro Sistemi ve eBordro Memur Maaşı Öğrenme İşlemleri

E-Bordro Sistemi ve eBordro Memur Maaşı Öğrenme İşlemleri

26.04.2015 - 10:17 | Son Güncellenme:

Maliye bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen E-Bordro sistemi ile memur maaş bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir. E-Bordro sistemine giriş ve detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

E-Bordro Sistemi ve eBordro Memur Maaşı Öğrenme İşlemleri

Dijital platform üzerinde yer alan online hizmetler yaşamın her alanında vatandaşlara önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor. Bu neden ile de günümüz modern yaşantısı içerisinde internet oldukça önemli bir rol üstleniyor. Kurumsal ve kamu alanlarında da en aktif şekilde kendisine yer bulan gelişen internet teknolojisi son dönemlerde kamu hizmetlerinde çok daha aktif bir rol üstleniyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO

Özellikle de dijital platform üzerinde bulunan kamu kurumlarının online hizmetleri ile resmi işlemlerde de internet kolaylığından en iyi şekilde yararlanılabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama hizmeti son dönemlerde oldukça yoğun şekilde kamu personelleri tarafından kullanılıyor. Özelliklede dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü online hizmet uygulaması ile her ay kamu personelinin aylık maaş bordrosu detaylarına güncel olarak ayrıntıları ile birlikte erişim sağlayabilmesine yardımcı oluyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü resmi online hizmet uygulaması e-bordro sorgulama ekranında kamu personellerinin güncel maaş bordrolarına ulaşabilmeleri için bazı kimlik ve memuriyet bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu kapsamda kamu personelleri e-bordro sorgulama uygulaması üzerinde sırası ile ‘T.C. kimlik numarası’, ‘Memuriyet sicil no’, ‘Emekli sicil no’, ‘Yıl’, ‘Ay’ ve ‘İstihdam tipi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

En son olarak ise uygulama ekranında güvenlik kodu karakterlerini girerek ‘gönder’ butonuyla kamu personeli maaş bordrosu sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan e-bordro sorgulama uygulaması için herhangi bir şifre girilmesine de gerek bulunmuyor.

E-bordro sorgulama uygulama ekranından kamu personelleri en yeni maaş bordrolarına ve geçmiş dönem maaş bordrolarına da ulaşabiliyor. Güncel net maaş, brüt maaş, primler, kademeler ve daha pek çok maaş bilgisine tüm ayrıntılarıyla birlikte e-bordro sorgulama ekranından ulaşılabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde pek çok kamu kurumunun online hizmetlere daha fazla ağırlık vermesi gibi kamu personellerinin pek çok alanda gereksinim duyabileceği maaş bordrosu konusunda e-bordro sorgulama uygulaması ile Maliye Bakanlığı tarafından da günümüzün büyük bir hız ile gelişen internet teknolojisi en şekilde kamu hizmetlerinde yoğun olarak kullanılmaya başlandı.