Gündem E-Bordro Sorgulama İle Güncel Maaş Bordrosu Görüntüleme

E-Bordro Sorgulama İle Güncel Maaş Bordrosu Görüntüleme

15.05.2015 - 14:10 | Son Güncellenme:

E-Bordro sistemi ile memur maaşlarınıza kolayca ulaşabilirsiniz. E-Bordro sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve E-Bordro sorgulama sistemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

E-Bordro Sorgulama İle Güncel Maaş Bordrosu Görüntüleme

Kamu personellerinin her aybaşında aldıkları maaşlarının yasal olarak bordrosu da kendilerine veriliyor. Özel sektörde de teknolojik entegrasyonun en etkin şekilde gerçekleşmesini amaçlayan devlet kurumlarının kullandığı internet teknolojisi ile birlikte Maliye Bakanlığı kamu personellerine özel e-bordro sorgulama uygulamasını hizmete açtı. Kamu kurumlarında görevli olan devlet memurlarının her ay başında devletten aldıkları maaşlarının tüm ayrıntılarının yer aldığı maaş bordrosu için artık internette yeni bir online hizmet bulunuyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Devlet memurlarının hem geçmiş dönem hem de en güncel maaş bordrolarına kolay bir şekilde ulaşabilmelerine yardımcı olmayı amaçlayan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde yer alan e-bordro sorgulama uygulaması, kamu personellerince yoğun olarak kullanılıyor. Özellikle de her ay güncellenen maaş bordrosu bilgisi ile kamu personellerinin başta banka işlemleri olmak üzere pek çok alanda gereksinim duydukları başlıca belgelerin başında gelen maaş bordrosuna ilişkin olarak internet kolaylığından yararlanabilmesine yardımcı oluyor.

Dijital platform üzerinde bulunan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün e-bordro sorgulama uygulaması ekranına Maliye Bakanlığı resmi web sitesindeki online hizmetler kategorisinden veya ebordro.muhasebat.gov.tr/ adresinden erişim sağlayabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü resmi e-bordro sorgulama uygulamasında güncel veya geçmiş dönem maaş bordrosunun görüntülenebilmesi için kamu personelleri tarafından bazı kimlik ve memuriyet bilgilerinin girilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama uygulamasında güvenlik amaçlı olarak istenen ‘T.C. kimlik numarası’, ‘memuriyet sicil numarası’, ‘emekli sicil numarası’ ve ‘istihdam tipi’ bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor. Ayrıca görüntülenmek istenen maaş bordrosu için yıl ve ay seçimlerini yapmaları gerekiyor. Böylelikle Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama uygulaması üzerinden istedikleri döneme ait olan maaş bordrolarını görüntüleyebiliyor.

Dijital platform üzerinde bulunan e-bordro sorgulama uygulaması ile istenen döneme ait olan maaş bordrosunda devlet memurları maaşlarının net ve brüt miktarı, prim ve ikramiye bilgileri, maaştaki kesintiler, vergi ödemeleri ve daha diğer tüm maaş bilgilerin her bir detayı ile görebilme fırsatına sahip olabiliyor. Ayrıca her ay güncelleniyor olması devlet memurlarının maaş bordrolarının en yeni aya ait olanına da internetten ulaşabiliyor.