Gündem E-Devlet’e nasıl giriş yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet’e nasıl giriş yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

10.01.2018 - 10:19 | Son Güncellenme:

Kamu kurumları tarafından verilen hizmetlere, E-Devlet ile daha kolay ve hızlı ulaşılabilir. Vatandaşlar, sıra bekleme derdi olmadan istedikleri kurum hizmeti üzerinden işlem gerçekleştirebilirler. E-Devlet girişi nasıl yapılır? E-Devlet ile hangi işlemler yapılır?

E-Devlet’e nasıl giriş yapılır E-Devlet şifresi nasıl alınır

E-Devlet uygulaması, iki binin üzerinde hizmet ile 36 milyona yakın kullanıcıya hizmet verir. İhtiyaçlar doğrultusunda hizmet eklemeleri yapılır. Son olarak; ticari araç sürücülerinin almak zorunda oldukları SRC belgesinin E-Devlet üzerinden alınabilmesi sağlandı. Alımı 45 güne kadar uzayabilen SRC belgesi, uygulama ile 5 dakikada alınabilecek. Bunun dışında; çeşitli kurumlara ait hizmet için de kısa sürede işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET GİRİŞİ

E-Devlet girişi, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; E-Devlet şifresi dışında internet bankacılığı, e-İmza, mobil imza ve T.C. kimlik kartı seçeneklerini kullanabilir. En fazla tercih edilen seçenek, e-Devlet şifresi ile giriştir. Giriş işleminin ardından, ana sayfada bulunan arama kutucuğuna hizmet ya da kurum ad yazılarak işlem gerçekleştirilebilir.

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet ile en fazla işlem yapılan kurumlar listesinde; Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı ilk sıralarda yer alır. E-Devlet uygulamasında en fazla işlem yapılan hizmetler; SGK hizmet dökümü sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, vergi borcu sorgulama ve tapu bilgileri sorgulamadır. Bunların dışında; hava tahmini, askerlik belgesi, öğrenci belgesi, günlük döviz kurları ve mobil hat sorgulama da gerçekleştirilebilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi olmayanlar, herhangi bir PTT şubesinden şifre alabilirler. Şifre kapalı zarf içerisinde ve 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. E-Devlet şifresi kişisel bilgilere ulaşım sağladığı için, güvenlik açısından başka kişilerle paylaşılmamalıdır.

Haberin Devamı

E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPMALIYIM?

E-Devlet şifresi unutulursa, yeni şifre turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden alınabilir. Yeni şifrenin alınabilmesi için, E-Devlet uygulamasında kayıtlı cep telefonu numarasının olası gerekir. Kayıtlı cep telefonu numarası bulunmuyorsa, PTT şubesinden yeni E-Devlet şifresi alınası gerekir. Kullanıcılar E-Devlet şifresi dışında; internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı, mobil imza ve e-İmza giriş seçeneklerini kullanarak da uygulamaya giriş yapabilir ve işlemlerini tamamlayabilirler.