Gündem E-devlet kapısı nasıl kullanılıyor?

E-devlet kapısı nasıl kullanılıyor?

18.06.2016 - 11:19 | Son Güncellenme:

E-devlet kapısı ile bir çok devlet kurumuna ait işlemleri internet üzerinden yürütmek mümkündür. E-devlet sistemini kullanabilmek için giriş şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E-devlet giriş şifresini daha önce almadıysanız PTT şubelerinden temin etmeniz gerekmektedir.

E-devlet kapısı nasıl kullanılıyor

Son yıllarda artan ve de atmakta olan teknolojik yenilikler gün geçtikçe aygın bir şekilde kullanılmaktadır. Artık teknolojinin oldukça gelişmiş bir zaman diliminde yaşamaktayız. Artık insanlar internet aracılığı ile bir çok şey yapabilmektedir. İnternet aracılığı ile eğitim alanında, sağlık alanında kamu ve kamu kuruluşları alanlarında bir çok işlemler yapılmaktadır. Artık vatandaşlar internet aracılığı ile yapılmakta olan işlemleri çok aygın bir şekilde kullanmaktadır. Önceki yıllarda vatandaşlar bir devlet dairesi ile ilgili işlemlerini kurum ve kuruluşlara giderek yapabilmekte idi. Bu durum ise vatandaşlara büyük zaman kaybı yaşatmakta idi. Bunun nedeni ile çok talep gören işlemler olarak bilinen devlet dairesi işlemleri çok fazla talep aldığından ötürü işlemler uzun sürmekte ve de yavaşlamakta idi. Şimdilerde ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanmakta olan bir sistem tasarlanmıştır. Devletin vatandaşlar adına tasarlamış olan bu sistemin adı ise e- devlet sistemidir. Vatandaşlara bu şekilde çözüm getiren devlet e- devlet sistemi sayesinde işlemler daha kolay bir hal almıştır.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E- devlet sistemi üzerinden yapılmakta olan işlemlerin hepsi resmi işlemlerdir. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındırmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden işlem yapıp ve de çıktısını almak resmi belge olarak görev görmektedir. Bu yapmış olduğunuz işlem ve çıktıları resmi kurumlarda kullanmamız mümkün olacaktır. Çünkü e- devlet sistemi üzerinden almış olduğumuz belgelerde bir barkod bulunmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden yapacağınız işlemler için bir şifreye ihtiyacınız vardır. E- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet sisteminin şifreli olmasının amacı ise sistem üzerinde gerçekleştirilmekte olan işlemlerde kimlik bilgileri kullanılmaktadır. Sistem üzerindeki bu şifre kullanıcının kendisine ait bir şifre ile giriş yapması ile sağlanmış durumdadır. Bundan ötürü e- devlet sistemi güvenilir bir uygulamadır. E- devlet sistemi üzerinden e- devlet şifresi olmadan sisteme giriş yapamazsınız ve de dolayısı ile işlem de yapamazsınız. E- devlet şifresi almak çok basit bir işlemdir.

Haberin Devamı

E- devlet şifresi almak için herhangi bir PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. PTT şubeleri arasında herhangi bir farklılık bulunmaz her PTT şubesine yapmış olduğunuz e devlet şifre talebiniz sonuç verecektir. Gitmiş olduğunuz PTT şubesinden kimlik kartınız ya da T.C. numaranız ile e- devlet şifresi talep edebilirsiniz. Kimlik kartınız ile talep ettiğiniz e- devlet şifresi sizin kendi kimlik bilgilerinize uygun bir şekilde şifre tasarlanarak size temin edilir. E- devlet şifresi ücretlidir. Sadece 2 TL vererek e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. E- devlet şifrenizi kaybetmemeye özen gösteriniz fakat kaybettiğiniz durumda ise tekrar aynı işlemleri yaparak e- devlet şifresini alabilirsiniz. Çok basit bir işlem ile almış olduğunuz e- devlet şifresi ile e- devlet sistemine giriş yaparak dilediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz sorgulama işlemlerini online bir şekilde internet üzerinden yapmanız mümkün olacaktır.