Gündem E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

24.05.2018 - 10:55 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin istedikleri zaman, internet bağlantılarının olduğu her yerde not bilgilerini öğrenebilmelerine imkan tanıyan VBS sistemi Milli Eğitim Bakanlığının kontrolünde yürütülmektedir. Bu sistem sadece öğrencilere değil, aynı zamanda velilerin de öğrencilerin notlarının yanı sıra daha farklı bilgilere ulaşmalarını da sağlayan son derece faydalı bir uygulamadır.

E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi sadece not veya devamsızlık bilgilerini gösteren bir sistem değildir. Aynı zamanda dönem sonunda öğrencinin ulaştığı ortalama puana, şube not ortalamasına ulaşılabilir. Veliler ise velisi olduğu öğrencinin tüm bilgilerini okula gitmesine gerek olmadan e-okul sistemiyle online bir şekilde öğrenebilirler. E-okulda yer alan bilgilere ulaşmak için ise E-okul VBS sistemine giriş yapılması gerekir.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİR SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL GİRiŞİ NASIL YAPILIR?

E-okul VBS sistemine giriş yapabilmek için iki farklı seçenek mevcut. Seçeneklerden biri öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin, diğeri ise öğrencilerin ve velilerin sisteme erişim sağlamaları içindir. Öğrencilerin en güncel bilgileri günlük olarak sisteme işlenir. Veliler ve öğrenciler de düzenli olarak bu bilgileri takip edebilirler. Öğrencilerin ve veliler kendilerine ait olan giriş sayfasındaki ilgili boşluklara öğrencinin T.C kimlik numarası ile birlikte okul numarasını girerek sisteme giriş yapabilirler.

E-OKUL SİSTEMİNDE YER ALAN BİLGİLER NELERDİR?

Öğrencilerin girmiş olduğu sınavlardan aldıkları sonuçlar VBS sistemi sayesinde online bir şekilde takip edilebilir. Öğretmenlerin sınav kağıtlarına dair not değerlendirmesi yapıp bu değerlenmeyi sisteme işledikleri andan itibaren not bilgisine ulaşılabilir.

Veliler öğrencilerini takip etmek için sürekli olarak okul yönetimiyle irtibat halinde olmak zorunda kalmazlar. Özürlü ve özürsüz devamsızlık bilgileri de dahil olmak üzere velilerin erişim sağlayabildiği bilgiler, öğrencilerin velilerinden habersiz bir şekilde devamsızlık yapmalarına engel olur.

Haftalık ders programının en güncel hali e-okul sistemiyle takip edilebilir. Veliler, kendi çocuklarının puanının yanı sıra aynı sınıfta bulunan diğer öğrencilerin de ortalama puanına sisteme giriş yaparak erişebilirler. Bu şekilde sınıf içerisindeki genel puan ortalamasına göre öğrencinin başarı durumu hakkında fikir yürütülebilir. Öğrencinin eğitim hayatı boyunca aldığı belgeler sıralı bir şekilde bu sistem üzerinden görüntülenebilir.

TAKDİR -TEŞEKKÜR HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Takdir ve teşekkür öğrencilerinin bir dönem boyunca elde ettiği başarı puanına göre verilen belgelerdir. Öğrenciler, bu belgelerden herhangi birini alıp alamayacaklarını e-okul sistemindeki notlarına bakarak hesaplayabilirler. Dönem boyunca sisteme işlenmiş notlar üzerinden derslerin katsayılarına göre yapılan hesaplama sonucu elde edilen başarı puanı;

· 70,00-84,99 aralığında ise öğrenci teşekkür belgesi almaya,
· 85,00-100 aralığında ise öğrenci takdir belgesi almaya hak kazanmış olur.