Gündem EBA tv frekans (uydu) ayarı ve EBA giriş nasıl yapılır? EBA şifresi alma

EBA tv frekans (uydu) ayarı ve EBA giriş nasıl yapılır? EBA şifresi alma

31.08.2020 - 08:58 | Son Güncellenme:

31 Ağustos itibarıyla milyonlarca öğrenci uzaktan eğitime geçiyor. Öğrenciler EBA inetrnet sitesinden ve EBA tv üzerinden ders görecekler bu nedenle yoğun bir şekilde 'EBA tv frekans (uydu) ayarı nasıl yapılır? EBA giriş nasıl yapılacak?' sorusu yöneltiliyor.

EBA tv frekans (uydu) ayarı ve EBA giriş nasıl yapılır EBA şifresi alma

Koronavirüs nedeniyle öğrenciler geçen dönem eğitimlerini uzaktan tamamladılar. Yeni eğitim-öğretim yılında da milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim ile ders başı yapacak. Bu nedenle EBA'ya yine yoğun bir ilgi oluşmuş durumda... Sıklıkla 'EBA tv frekans (uydu) ayarı nasıl yapılır? EBA giriş nasıl yapılacak?' sorusuna cevap aranıyor.

Haberin Devamı

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA girişi için birçok seçenek bulunmakla birlikte https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp linki üzerinden E devlet, Mebbis/ E okul Bilgileri ile ayrıca Öğrenci Bilgileri, Açık Öğretim Bilgileri, EBAKOD ile olmakla birlikte Yurtdışından da giriş yapılabilmektedir.

EBA GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

⦁ Özel okuldaki öğretmenler, ücretli öğretmenler ve devlet okulundaki öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı olan EBA'ya ve EBA Ders'e e-okul şifreleriyle girebilirler.
⦁ Özel okuldaki öğrenciler EBA'ya e-okul şifreleriyle kolaylıkla girebilirler.
⦁ Açıköğretim öğrencileri EBA’ya ve EBA Ders’e açıköğretim şifrelerini kullanarak girebilirler.
⦁ Devlet okulundaki öğretmenler EBA'ya ve EBA Ders'e MEBBİS şifrelerini kullanarak girebilirler.
⦁ MEBBİS kaydı olan tüm öğretmenler e-devlet şifrelerini kullanarak da EBA'ya ve EBA Ders’e giriş yapabilirler.

Haberin Devamı

EBA ŞİFREMİ UNUTTUM? EBA YENİ ŞİFRE ALMA

"EBA Giriş" ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle.
Açılan ekranda yer alan “Şifremi Unuttum” linkine tıkla.
TC Kimlik Numaranı gir.
Bir doğrulama yöntemi seç.

e-Postayı seçtiysen:

Sisteme kayıtlı olan e-posta adresini gir ve “Gönder” butonuna bas. Eğer Sisteme kayıtlı olan herhangi bir e-posta adresin yoksa öğretmeninden ya da velinden yardım alarak tek kullanımlık şifre edinip ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden de yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin.
Son olarak sisteme kayıtlı olan ve istenen bölüme kaydettiğin e-Posta adresine gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas ve son olarak yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıklayarak işlemi tamamla.

Eğer e- posta adresi yerine cep telefonunu seçtiysen:

Bu sefer de sisteme kayıtlı olan cep telefonu numarasını gir ve “Gönder” butonuna bas ancak sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa yine öğretmeninden ya da velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden de yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin. Sonrasında cep telefonuna gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas. Yine son olarak yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıklayarak işlemi tamamla.

Haberin Devamı

UZAKTAN EĞİTİM İÇİN UYDU FREKANS VE YAYIN PLATFORMLARI BİLGİLERİ

EBA tv frekans (uydu) ayarı ve EBA giriş nasıl yapılır EBA şifresi alma

EBA TV CANLI İZLEME LİNKİ

1. EBA TV kaç kanaldan yayın yapıyor?

3 farklı kanal, HD ve SD olmak üzere toplam 6 kanaldan yayın yapılıyor.

2. Hangi kanallar var?

EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise olmak üzere üç kanal uzaktan eğitimde kullanılıyor.

3. EBA TV televizyon kanalları yayın akışlarına nereden ulaşabilirim?

Yayın akışlarına eba.gov.tr ana sayfasından ve TRT internet sitesinden günlük ve haftalık yayın akışına ulaşılabiliyor. Ayrıca, her akşam yayın sonlandıktan sonra ve sabah yayın başlayana kadar televizyon ekranından görüntülenebilecektir.

4. Öğrenciler gün boyu TV başında mı olacaklar?

Öğrenciler EBA TV'den ve eba.gov.tr üzerinden yayın akışını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarını, o haftanın hangi gününde ve saatinde yapılacağını öğrenecek ve kendileri için belirlenen saat aralığında yayını takip edeceklerdir. O saatler dışında ekran başında olmaları gerekmeyecektir.

5. EBA TV yayınlarının tekrarları olacak mı?

Haberin Devamı

Yayınlar aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Tekrarlayan yayın akışı da yine eba.gov.tr ve TRT internet sitelerinden öğrenilebiliyor.
Ayrıca eba.gov.tr üzerinden de yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabiliyor.

6. Dersi hangi öğretmenler anlatıyor?

Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçtiği alanında başarılı öğretmenler ders anlatım videoları ile konuları anlatıyor.

7. Yayınların TÜRKSAT uydu parametreleri nelerdir?

HD Alış bilgileri:
Alış frekansı :12.084 MHz
Polarizasyon : Yatay (H)
Sembol oranı : 13.750
FEC : 2/3

SD Alış bilgileri:
Alış frekansı :11.916 MHz
Polarizasyon : Dikey (V)
Sembol oranı : 30.000
FEC : 3/4

8. Eğitim kanalları uydu ayarları nasıl yapılacak?

SD (Standart çözünürlüklü) EBA TV İlkokul SD, EBA TV Ortaokul SD, EBA TV Lise SD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 1916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS (TURKSAT Kanal Güncelle Sistemi) sistemine sahip uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV'lerde EBA TV İlkokul SD 89. kanaldan, EBA TV Ortaokul SD 90. Kanaldan, EBA TV Lise SD 91. kanaldan izlenebilir.
HD (yüksek çözünürlüklü) EBA TV İlkokul HD, EBA TV Ortaokul HD, EBA TV Lise HD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS sistemine sahip olan uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV'lerde EBA TV İlkokul HD 86. kanaldan, EBA TV Ortaokul HD 87. kanaldan, EBA TV Lise HD 88. kanaldan izlenebilir.

9. TKGS (TURKSAT Kanal Güncelleme Sistemi) sistemi olmayan cihazlarda SD (standart çözünürlüklü) kanal bulma nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

1916 MHz frekansında geçmişte tarama gerçekleştiren ve daha sonra listesindeki kanalları silmeyenler, daha önce 11916 Mhz frekansında yayın yapan uydu alıcısı ya da uydu alıcılı televizyonunda Kadırga TV yazan kanalı seçtiklerinde EBA TV İlkokul SD, Köy TV yazan kanalı seçtiklerinde EBA TV Ortaokul SD, Meltem TV yazan kanalı seçtiklerinde EBA TV Lise SD kanalını görecektir. Eğer bu kanallar listede görünmüyorsa, 11916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametrelerini uydu alıcısına ya da uydu alıcılı TV'ye girerek manuel tarama yöntemiyle ya da TURKSAT'ın şebeke arama sağladığı frekanslarda Network Search (Şebeke Arama) kısmını açık yaparak tarama yöntemiyle EBA TV İlkokul SD, EBA TV Ortaokul SD ve EBA TV Lise SD yayınları bulunabilir.

10. TKGS (TURKSAT Kanal Güncelleme Sistemi) sistemi olmayan cihazlarda HD (yüksek çözünürlüklü) kanal bulma nasıl yapılacak?

Uydu alıcılarında ya da uydu alıcılı TV'lerde 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametrelerini girerek manuel (elle) tarama yöntemi ya da TURKSAT'ın şebeke arama sağladığı frekanslarda Network Search (Şebeke Arama ) kısmını açık yaparak tarama yöntemiyle EBA TV İlkokul HD, EBA TV Ortaokul HD ve EBA TV Lise HD yayınları bulunabilir.

11. SD uydu alıcım var kanalları izleyebilecek miyim?

Evet, her 3 kanal da aynı zamanda SD yayın sağlayacaktır.

12. Farklı sınıflarda okuyan iki çocuğum ama sadece bir tane televizyonum var. Çakışan yayınlar olduğunda ne yapacağım?

Yayınlar ilgili kanalda 1 veya 2 kez tekrar edecektir. Tekrarlayan yayın akışı da yine aynı kanaldan öğrenilebilecektir. Bu akışlar doğrultusunda hangi çocuğunuzun, hangi saatlerde TV'yi takip edebileceğini planlayabilirsiniz.
Ayrıca eba.gov.tr üzerinden yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecektir.

13. TV yayınlarında çocuğumun henüz hiç öğrenmediği bir konunun anlatımı olursa ya da çocuğumun kendi okulunda anlatılan konu ile arada kopukluk oluşursa ne yapabilirim?

Konu eksiği olan öğrenciler eba.gov.tr üzerinden kendi sınıfına ve eksik konularına ait içeriklere ulaşarak tamamlama çalışması yapabilir.
Öğretmenleriniz tarafından EBA üzerinden gönderilebilecek çalışmalar (etkinlik, soru, diğer içerikler vb.) ile de öğrencilerin dersten uzaklaşmaması sağlanabilecektir.
Ayrıca zorunlu tatil bittiğinde tüm sınıflarda telafi eğitimi de yapılacaktır.

14. TV yayınını izleyen çocuğumun öğretmenine soru sorma ihtiyacı olursa ne yapabilirim?

Öğrenciler, kendi ders öğretmenleri ile eba.gov.tr üzerinden gruplarında yazışabilir, bilgi paylaşımında bulunabilmektedir.
Ayrıca zorunlu tatil bittiğinde tüm sınıflara telafi eğitimi de yapılacaktır.

15. TURKSAT uydularından şifreli platform hizmeti veren D-Smart, Tivibu Uydu ve Digiturk (TURKSAT aboneleri) eğitim yayınlarını nasıl takip edebilir?

TURKSAT uydularından şifreli platform hizmeti veren D-Smart, Tivibu Uydu ve Digiturk Türksat Uydusu platformları da kendi akıllı kanal sıralamasına eklemek suretiyle yayınları abonelerine iletecektir.

16. Eutelsat uydusu üzerinden de abonelik ve platform hizmeti veren Digiturk Eutelsat uydu platformu üzerinden eğitim yayınları nasıl takip edilebilir?

Eutelsat uydusu üzerinden de abonelik ve platform hizmeti veren Digiturk Eutelsat uydu platformu, yayınları Türksat uydusu üzerinden alıp Eutelsat'ta bu yayınlara kendi platformu içinde kapasite ayıracak ve yayınları Eutelsat uydusu üzerinden abone olanlara da iletebilecektir.

17. Diğer yayın platformlarından da EBA TV kanalları izlenebilecek mi?

Diğer yayın platformlarından da uzaktan eğitim kanalları izlenebilecektir. Kanal ve frekans bilgileri belli oldukça buradan duyurulacaktır.

18. D-Smart, Digiturk, Tivibu, Kablonet ve TV+ gibi platformlardan izlemek için kanal ekleme işlemi yapmama gerek var mı?

Kanalları izlemek için herhangi bir kanal arama/ekleme işlemi yapmaya gerek bulunmamakla birlikte alıcı tipine göre kapatma/açma işlemine ihtiyaç duyulabilir.

19. Uydu alıcımda bu frekans var ama yayınları izleyemiyorum ne yapmalıyım?

Uydu alıcınızda manuel kanal ekleme bölümünde yukarıda belirtilen frekansları girerek tekrar aratmanız gerekmektedir.