Gündem Ege ve Akdeniz’de adım atacak yer kalmadı

Ege ve Akdeniz’de adım atacak yer kalmadı

30.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilerek tatil cennetlerini tercih eden vatandaşlar, bayramın ikinci gününde de sahillere akın etti.

Ege ve Akdeniz’de adım atacak yer kalmadı

Plajlarda boş yer kalmazken, mesire alanları mangalcıların gözdesi oldu. Bayramın ilk günü tatilci akınına uğrayan Sakarya’nın Karasu Sahili ise dün etkili olan yağış ve rüzgar nedeniyle boş kaldı.

Haberin Devamı

DENİZ DEĞİL, MANGAL

Turizm kenti Antalya’da Kurban Bayramı’nın ikinci gününde de yoğunluk yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği Sarısu ve Topçam mesire alanlarına sabah erken saatlerde giden tatilciler, mangal yakıp piknik yaptı. Bayram tatili öncesinde günde 8000 olan Sarısu mesire alanı giriş sayısı 15 bin olurken, Topçam mesire alanı da yine ikiye katlanarak 3 bini buldu. Sıcak havaya daha fazla dayanamayan bazı tatilciler ise Akdeniz’in mavi sularında kulaç atarak serinlemeyi tercih etti.

BOZCAADA’DA NÜFUS PATLADI

Özellikle İstanbul’a yakınlığı nedeniyle Çanakkale’nin Kuzey Ege’deki turizm cenneti Bozcaada’daki konaklama tesisleri yüzde 100 doluluğa ulaştı. Resmi olarak 4 bin 500 yatak kapasitesine sahip Bozcaada, günlük kiralanan konut ve bağ evleri ile bayram döneminde günlük yaklaşık 15 bin turisti ağırlıyor. Öte yandan bayram yoğunluğu nedeniyle Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması Geyikli-Bozcaada hattında karşılıklı olarak günde 36 sefere kadar çıktı. Bozcaada’ya gelen tatilciler, adanın koylarında ve plajlarında yoğunluk oluşturdu.

Haberin Devamı

ŞEZLONGLARDA YER KALMADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Denizkızı Turizm A.Ş.’nin işlettiği 5’i mavi bayraklı 12 halk plajı, tatilcilerin uğrak merkezi oldu. Şezlonglarda yer bırakmayan yerli ve yabancı turistler, tüm gün denizin keyfini çıkardı.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde yoğun tatilci akınına uğrayan Sakarya’nın Karasu Sahili, dün etkili olan yağış ve rüzgar nedeni ile boş kaldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı cankurtaran ekipleri hayat nöbetine devam ederken, cankurtaran kulelerinde bayraklar kırmızıya döndü. Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle denize girmek yasaklandı. Tatilciler ise sahilde yürüyüş yapmakla yetindi.

Ege ve Akdeniz’de adım atacak yer kalmadı

Ege’nin gözdesi Bozcaada, tatilcilerin akınına uğrayan yerler arasında başı çekti. 

BODRUM KAVRULDU

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı başta Gümbet olmak üzere, Kumbahçe, Bitez, Ortakent ve Yalıkavak plajlarında bayramın ikinci gününde de yoğunluk yaşandı. Sahili dolduran tatilciler denize girerek biraz olsun serinleyerek sıcak havanın bunaltıcı etkisinden kurtulmaya çalıştı.